Κορονοϊός: “Μάχη’ στις εντατικές – Μικρή η ανταπόκριση ιδιωτών γιατρών

Κορονοϊός: “Μάχη’ στις εντατικές – Μικρή η ανταπόκριση ιδιωτών γιατρών
Γεμίζουν οι ΜΕΘ στα νοσοκομεία EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Τα νοσοκομεία της χώρας βρίσκονται για μία ακόμη φορά σε οριακή κατάσταση λόγω της επιδείνωσης των δεδομένων της πανδημίας.

Η πανδημία στη χώρα συνεχίζει να επελαύνει με συνέπεια το ΕΣΥ να πιέζεται πλέον σε οριακά επίπεδα θυμίζοντας την αντίστοιχη κατάσταση πριν από έξι μήνες (όταν πάντως η εμβολιαστική κάλυψη ήταν μικρή).

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ασθενείς διασωληνώνονται σε απλά δωμάτια με αποτέλεσμα να αποδυναμώνονται και οι μη covid κλινικές. Το τελευταίο 24ωρο έγιναν 442 νέες εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία.

«Εφιαλτική η κατάσταση όχι μόνο στα covid αλλά και στο non covid περιστατικά» επισημαίνει ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο», Χρήστος Τζελέπης.

Την ίδια ώρα, γιατροί και νοσηλευτές καλούνται να αντιμετωπίσουν την άρνηση ορισμένων ασθενών να δεχθούν υγειονομική φροντίδα. «Έχουμε ασθενείς που πετούν τα οξυγόνα, βγάζουν φλέβες, τους κυνηγάμε. Πολλοί δεν αντέχουν χωρίς οξυγόνο και καταρρέουν» σημειώνει ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» Παναγιώτης Τουχτίδης.

Στην Πάτρα έγινε σύσκεψη για την αντιμετώπιση της αυξημένης διασποράς και την ετοιμότητα του συστήματος υγείας.

«Έχουμε 1.700 ενεργά κρούσματα. Ένα 20% από αυτά θα χρειαστεί νοσηλεία» τονίζει ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Ιωάννης Καρβελής.

Μικρή ανταπόκριση των ιδιωτών γιατρών για ενίσχυση του ΕΣΥ

Στο κάλεσμα για ενίσχυση των νοσοκομείων της Βόρειας Ελλάδας είχαν ανταποκριθεί έως το βράδυ της Τρίτης, μόλις 40 ιδιώτες γιατροί. Ως εκ τούτου, η πλήρης κάλυψη των αναγκών φέρνει πιο κοντά το μέτρο της επίταξης υπηρεσιών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες:

  • Στη Δράμα και την Ξάνθη η ανταπόκριση είναι σχεδόν μηδαμινή
  • Στη Θεσσαλονίκη, το ενδιαφέρον των γιατρών αυξήθηκε τις τελευταίες 2 ημέρες αλλά παραμένει χαμηλό
  • Σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα έχει ανταποκριθεί στην πρόσκληση μόλις ένας γενικός γιατρός

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα