Κορονοϊός: Με PCR 72 ωρών ή με rapid test 24 ωρών η είσοδος στην Ελλάδα

Κορονοϊός: Με PCR 72 ωρών ή με rapid test 24 ωρών η είσοδος στην Ελλάδα
Αεροδρόμιο "Μακεδονία" (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ)

Με μοριακό έλεγχο (PCR) 72 ωρών και rapid test 24 ωρών, η είσοδος των ταξιδιωτών στην Ελλάδα. Από πότε τίθενται σε ισχύ.

Νεότερη ενημέρωση αναφορικά με τα μέτρα που ελήφθησαν για τους ταξιδιώτες που εισέρχονται στην Ελλάδα, σε μια προσπάθεια ελέγχου της πανδημίας του κορονοϊού, την ώρα που θεωρείται θέμα χρόνου η μετάλλαξη Όμικρον να κυριαρχήσει στον πλανήτη και η μία χώρα μετά την άλλη έχουν αρχίσει να “αναδιπλώνονται” και να επαναφέρουν περιορισμούς.

Στην καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορονοϊό, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, ανακοίνωσε την αναθεώρηση των νέων μέτρων που ελήφθησαν.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, η χώρα μας θα δέχεται επισκέπτες από όλες τις χώρες με την επίδειξη αρνητικού μοριακού ελέγχου (PCR) 72 ωρών ή ακόμη και rapid test 24 ωρών.

Νέα μέτρα: Από πότε τίθενται σε ισχύ

Τα εν λόγω μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από το πρωί της Κυριακής 19 Δεκεμβρίου, είναι έκτακτα και η προθεσμία τους είναι την εορταστική περίοδο.

Θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες το επόμενο διάστημα και από το μέτρο εξαιρούνται οι ταξιδιώτες που παραμένουν στο εξωτερικό για διάστημα μικρότερο των 48 ωρών.

Η απόφαση αυτή του υπουργείου Υγείας έρχεται σε μια περίοδο που η Όμικρον έχει αρχίσει να κάνει αισθητή την παρουσία της σε όλο τον κόσμο ενώ ταυτόχρονα αναμένεται να υπάρξει αύξηση των αφίξεων στη χώρα ενόψει των γιορτών.

Περιπτώσεις της μετάλλαξης Όμικρον – που εξαπλώνεται με ρυθμό που δεν είχε παρατηρηθεί μέχρι τώρα σε καμία άλλα παραλλαγή του κορονοϊού – έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι σήμερα σε 77 χώρες.

Χαρακτηριστικό είναι ότι την Τετάρτη (15/12) η Μεγάλη Βρετανία ανακοίνωσε αριθμό ρεκόρ νέων κρουσμάτων, 78.610. Πρόκειται για τις περισσότερες ημερήσιες μολύνσεις που έχουν καταγραφεί από την αρχή της πανδημίας, με τις 4.671 να οφείλονται στην νέα παραλλαγή.

“Στο Στόμα Του Λάκη” κάνει πρεμιέρα! Από σήμερα και κάθε Πέμπτη, ο μοναδικός Λάκης Λαζόπουλος θα σχολιάζει καυστικά όσα συμβαίνουν γύρω μας! Άκουσε το Podcast και κάνε εγγραφή σε Spotify, Apple Podcasts για να μη χάνεις επεισόδιο!

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα