Κορονοϊός: Οι ειδικοί ζητούν αυστηρά μέτρα με υποχρέωση μάσκας

Κορονοϊός: Οι ειδικοί ζητούν αυστηρά μέτρα με υποχρέωση μάσκας
Yποχρεωτική χρήση μάσκας ζητούν οι ειδικοί Menelaos Michalatos / SOOC

Την υποχρεωτική χρήση μάσκα παντού σε περιοχές που είναι "κατακόκκινες", αλλά και τεστ ή πιστοποιητικό εμβολιασμού, φαίνεται να εισηγούνται οι εμπειρογνώμονες

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας και σύμφωνα με πληροφορίες στο τραπέζι έχει πέσει και πάλι η υποχρεωτική χρήση μάσκα σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους ειδικά σε περιοχές με υψηλό επιδημικό φορτίο. Η απόφαση βέβαια είναι αποκλειστικά πολιτική.

Τα όποια μέτρα ληφθούν θα αφορούν κυρίως τους ανεμβολίαστους πολίτες κι εκεί φαίνεται να υπάρχει διχογνωμία μεταξύ επιστημόνων και Πολιτείας όσον αφορά στο μέτρο για χρήση μάσκας παντού, καθώς αν επιβληθεί η υποχρέωση αυτή θα αφορά όλους.

Ένα άλλο μέτρο που φαίνεται να επανέρχεται είναι η επίδειξη πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης προκειμένου να εισέρχεται καποιος πολίτης σε δημόσιες υπηρεσίες. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει ο πολίτης να επιδεικνύει πιστοποιητικό για τεστ.

Οι ειδικοί αναμένεται να εισηγηθούν και σχετικά με τον τρόπο που θα λειτουργεί η εστίαση, ειδικά στις περιοχές που βρίσκονται στο “βαθύ κόκκινο”. Πολύ πιθανόν να υπάρχει μείωση του ωραρίου λειτουργίας αλλά και την μουσική.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα