Κορονοϊός: Τι αναφέρει ο πρώτος ασθενής με τη μετάλλαξη Όμικρον στην Ελλάδα

Κορονοϊός: Τι αναφέρει ο πρώτος ασθενής με τη μετάλλαξη Όμικρον στην Ελλάδα
Στιγμιότυπο από ΜΕΘ Alexandros Michailidis / SOOC

Ο Κώστας Αγγελάκης ήταν το πρώτο καταγεγραμμένο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον στη χώρα μας. Είχε ταξιδέψει στην Ελλάδα από το Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής.

Για την εμπειρία του ως ο πρώτος ασθενής που καταγράφηκε στην Ελλάδα με τη νέα και υπερμεταδοτική μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού μίλησε ο Κώστας Αγγελάκης, ο οποίος εντοπίστηκε περίπου τρεις εβδομάδες πριν και πρόκειται για έναν Κρητικό που είχε ταξιδέψει στην Ελλάδα από τη Νότια Αφρική.

Μιλώντας το απόγευμα της Τρίτης στο MEGA, ο Κώστας Αγγελάκης τόνισε πως είναι μια χαρά και δεν αντιμετωπίζει κανένα πλέον πρόβλημα στην υγεία του, ενώ μιλώντας για την εμπειρία του, ο ίδιος ανέφερε πως δεν εμφάνισε κανένα σύμπτωμα, “το μόνο που ‘τράβηξε’ ήταν οι αρχές που δεν γνώριζαν αν είμαι μεταδοτικός και αναγκαστικά έκατσα 14 ημέρες σε καραντίνα”.

Τόνισε μάλιστα πως η νόσησή του από το νέο στέλεχος του κορονοϊού δεν είχε καμία επίπτωση στην υγεία του ούτε και αφότου έκανε τον κύκλο της, λέγοντας χαρακτηριστικά πως ήδη βρίσκεται ξανά πίσω στο Γιοχάνεσμπουργκ και την επιχείρηση που διατηρεί εκεί.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ίδιος είχε λάβει τις δυο δόσεις του εμβολίου της Pfizer.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα