Κορονοϊός: Του “copy paste” το ανάγνωσμα – Η γκάφα του ΕΟΔΥ στα σημερινά κρούσματα

Κορονοϊός: Του “copy paste” το ανάγνωσμα – Η γκάφα του ΕΟΔΥ στα σημερινά κρούσματα
Rapid τεστ από τον ΕΟΔΥ Eurokinissi

Μπάχαλο η σημερινή έκθεση του ΕΟΔΥ, που μετέφερε "καρμπόν" νούμερα με τα χθεσινά. Το λάθος που προκάλεσε αναστάτωση.

“Μετεξεταστέος” λόγω… αντιγραφής ο ΕΟΔΥ στην ανακοίνωση των επιδημιολογικών δεδομένων της χώρας σήμερα, Τετάρτη, τα οποία ήταν λανθασμένα!

Στην έκθεση επιδημιολογικών στοιχείων που έδωσε στη δημοσιότητα ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας δόθηκαν λάθος νούμερα, με πολύ υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων από τον σωστό, σε ένα γενικότερο μπάχαλο με λάθη σε ολόκληρη την ανακοίνωση, τα οποία προκάλεσαν μεγάλη αναστάτωση.

Ποιος ήταν ο λόγος που υπέπεσε σε… γκάφα όμως;

Όπως αποδείχτηκε, ο ΕΟΔΥ μετέφερε τα επιδημιολογικά δεδομένα της Τρίτης, σε μία ανακοίνωση “copy paste” της χθεσινής. Με εξαίρεση τον αριθμό των συνολικών κρουσμάτων (όπου έγινε λάθος στο… λάθος, αφού ούτε τα 1.399 ήταν σωστά), όλα τα υπόλοιπα στοιχεία ήταν αντιγραφή του προηγούμενου -και όχι του τελευταίου- 24ώρου.

Εν τέλει, το λάθος διορθώθηκε, με τον σωστό αριθμό των κρουσμάτων (890), καθώς και των υπόλοιπων στοιχείων (15 νεκροί, 381 διασωληνωμένοι) να ανακοινώνονται εκ νέου. Βέβαια, το μπάχαλο είχε ήδη προκληθεί, καθώς πολλά ενημερωτικά μέσα είχαν δημοσιεύσει τα αρχικά, λανθασμένα στοιχεία.

Η ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ για το λάθος:Λόγω τεχνικού προβλήματος αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ στις 17:30 μη επικαιροποιημένο αρχείο για τη σημερινή Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19) ISO WEEK 22. Μέσα σε λίγα λεπτά πραγματοποιήθηκε ορθή επανάληψη”.

Δείτε τους σχετικούς πίνακες:


Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα