Κώστας Μανιουδάκης: Ποινική δίωξη κατά 4 αστυνομικών για ανθρωποκτονία από πρόθεση

Διαβάζεται σε 2'
Αστυνομικές δυνάμεις (φωτογραφία αρχείου)
Αστυνομικές δυνάμεις (φωτογραφία αρχείου) ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ ΝΕWS

Για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατηγορούνται πλέον 4 αστυνομικοί για τον θάνατο του 58χρονου Κώστα Μανιουδάκη στα Χανιά.

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία ασκήθηκε σε βάρος 4 αστυνομικών για τη δολοφονία του 58χρονου Κώστα Μανιουδάκη, ο οποίος έπεσε νεκρός την 1η Σεπτεμβρίου 2023 κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου στις Βρύσες Χανίων.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσαν την Παρασκευή (30/8) οι δικηγόροι της οικογένειας Μανιουδάκη σε εκδήλωση – συνέντευξη Τύπου στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών στα Χανιά, στο πλαίσιο των τριημέρων δράσεων για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του 58χρονου, ο Εισαγγελέας, παρά τον επίσημο ισχυρισμό της Αστυνομίας ότι πρόκειται για “αιφνίδιο θάνατο ιδιώτη”, όπως σημείωναν χαρακτηριστικά στα σχετικά έγγραφα, άσκησε ποινική δίωξη σε 4 εμπλεκόμενους αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Σούδας για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους (Μαρία Παπαδάκη, Μανώλη Παπαδομανωλάκη και Θανάση Καμπαγιάννη) πρόκειται για μια εξέλιξη που δικαιώνει τόσο την οικογένεια Μανιουδάκη όσο και όλους όσοι υποστήριξαν από την αρχή ότι πρόκειται για κρατική δολοφονία, και όχι για “αιφνίδιο θάνατο”. Ωστόσο, όπως επισημαίνουν, πλέον αποτελεί κρίσιμο ζήτημα οι εν λόγω αστυνομικοί να τεθούν τουλάχιστον σε διαθεσιμότητα και η τοπική ένωση αστυνομικών να απολογηθεί στην οικογένεια και να ανακαλέσει την απειλητική ανακοίνωση που είχε εκδώσει μετά τον θάνατο του 58χρονου.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Καμπαγιάννης, “η ανάκριση των κατηγορουμένων θα έπρεπε να κλείσει με την προφυλάκισή τους μέχρι τη δίκη, ενδεχόμενο που είναι ανοικτό”.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Μανιουδάκης έπεσε νεκρός την 1η Σεπτεμβρίου του 2023, κατά τη διάρκεια ελέγχου στον επαρχιακό δρόμο Φρε – Βρυσσών, στα Χανιά.

Παρά τις αρχικές αναφορές για “ξαφνική κατάρρευση”, ο 58χρονος φέρεται να υπήρξε θύμα αστυνομικής βίας, με την ιατροδικαστική εξέταση να δείχνει χτυπήματα από θλων όργανο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα