Κρήτη: Αίσιο τέλος στην επιχείρηση διάσωσης του 45χρονου Γερμανού

Διαβάζεται σε 2'
Κρήτη: Αίσιο τέλος στην επιχείρηση διάσωσης του 45χρονου Γερμανού
Η στιγμή της παραλαβής του 45χρονου από ειδικό ελικόπτερο διάσωσης Youtube

Η επιχείρηση που στήθηκε για την διάσωση του 45χρονου Γερμανού τουρίστα στην Κρήτη στέφθηκε με επιτυχία.

Στο νοσοκομείο Χανίων μεταφέρθηκε με σωστικό ελικόπτερο ο 45χρονος Γερμανός τουρίστας, ο οποίος είχε εγκλωβιστεί χθες (18/07) σε δύσβατη ορεινή περιοχή στο φαράγγι της Σαμαριάς, στα Χανιά.

Ο 45χρονος  ξεκίνησε πεζοπορία με στόχο να φτάσει στην κορυφή του Γκίκιλου πάνω από το φαράγγι, αλλά κάποια στιγμή αντιμετώπισε πρόβλημα και ενημέρωσε μέσω του 112 της αρχές για βοήθεια. Στις 7 το απόγευμα της Πέμπτης (18/07) ξεκίνησε η επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσή του με τη συμμετοχή 8 διασωστών από την ΕΜΑΚ και το κλιμάκιο Καμπανού Χανίων, με την επιχείρηση να είναι ολονύκτια. Παρά το ότι υπήρξε και πτήση drone για τον εντοπισμό του, ο Γερμανός τουρίστας βρέθηκε τελικά τις πρωινές ώρες.

Άμεσα στήθηκε επιχείρηση μεταφοράς του με το ελικόπτερο διάσωσης, το οποίο τον παρέλαβε από το σημείο που βρισκόταν με το ειδικό καλάθι. Μεταφέρθηκε στο ελικοδρόμιο του Γενικού Νοσοκομείου και αυτή την ώρα, εξετάζεται από τους γιατρούς. Αν και ταλαιπωρημένος η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει φόβο. Σύμφωνα με ενημέρωση του ΑΠΕ-ΜΠΕ το κλιμάκιο της ΕΜΑΚ και των πυροσβεστών επιχείρησε κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες λόγω του δύσβατου και απόκρημνου της περιοχής και αυτή την ώρα υπάρχει σε εξέλιξη επιχείρηση ώστε να παραληφθούν από ασφαλές σημείο με ελικόπτερο και να μεταφερθούν στη βάση τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα