Κρήτη: Εγκεφαλικά νεκρή η 17χρονη που υπέστη αλλεργικό σοκ σε εκδρομή

Διαβάζεται σε 2'
Νοσοκομείο (φωτογραφία αρχείου)
Νοσοκομείο (φωτογραφία αρχείου) ISTOCK

Εγκεφαλικά νεκρή είναι η 17χρονη μαθήτρια που υπέστη αλλεργικό σοκ σε εκδρομή, όπως έδειξαν οι εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη.

Εξαιρετικά δυσάρεστες είναι οι νέες πληροφορίες που έρχονται από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης, καθώς η 17χρονη μαθήτρια που είχε πάθει αλλεργικό σοκ είναι εγκεφαλικά νεκρή.

Σύμφωνα με όσα επιβεβαίωσε σήμερα, μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και στο ekriti.gr, ο διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου, Ανέστης Κιούλπαλης, τα τεστ στα οποία υποβλήθηκε η 17χρονη μαθήτρια, προκειμένου οι γιατροί να διαπιστώσουν την εγκεφαλική της λειτουργία, ολοκληρώθηκαν και δυστυχώς έδειξαν ότι η μαθήτρια είναι εγκεφαλικά νεκρή.

Όλες αυτές τις ημέρες οι γονείς, οι γιατροί και όσοι έζησαν από κοντά την περιπέτεια της μαθήτριας περίμεναν να συμβεί ένα θαύμα, ωστόσο, όπως έδειξαν τα τεστ, η κατάσταση δύσκολα είναι αναστρέψιμη.

Το χρονικό

Στις 10 Δεκεμβρίου, η 17χρονη μαθήτρια του Καλλιτεχνικού Σχολείου Περιστερίου διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Βενιζελείου σε κατάσταση ανακοπής. Επί δέκα λεπτά οι γιατροί προσπαθούσαν να την επαναφέρουν και τελικά τα κατάφεραν. Το κορίτσι διασωληνώθηκε και εισήχθη άμεσα στη ΜΕΘ.

Το κορίτσι, που ήταν αλλεργικό στα γαλακτοκομικά προϊόντα, φέρεται να κατανάλωσε κατά τη διάρκεια του πρωινού στο ξενοδοχείο, στην περιοχή της Αμμουδάρας Ηρακλείου, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, βούτυρο.

Εκδήλωσε αλλεργική αντίδραση και, καθώς ήξερε ότι ήταν αλλεργική, είχε μαζί της ένεση αδρεναλίνης, την οποία έκανε στον εαυτό της. Ωστόσο, στη συνέχεια εντοπίστηκε αναίσθητη από συμμαθήτριές της στο δωμάτιο, όπου διέμενε.

Την ίδια ώρα, οι εκπαιδευτικοί ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ που έσπευσε στο σημείο με τους διασώστες να μεταφέρουν εσπευσμένα στο Βενιζέλειο την 17χρονη. Το αλλεργικό σοκ που υπέστη της προκάλεσε ανακοπή, ενώ λίγο αργότερα οι γιατροί ανακοίνωσαν ότι είχε υποστεί σοβαρές εγκεφαλικές βλάβες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα