Κρήτη: Εικόνες καταστροφής από την κακοκαιρία – Πλημμύρισαν δρόμοι, παρασύρθηκαν αυτοκίνητα

Διαβάζεται σε 2'
Κρήτη: Εικόνες καταστροφής από την κακοκαιρία – Πλημμύρισαν δρόμοι, παρασύρθηκαν αυτοκίνητα

Σε χείμαρρους μετατράπηκαν οι δρόμοι στο Παλαιόκαστρο Κρήτης από την κακοκαιρία με τα μανιασμένα νερά να παρασέρνουν ακόμα και αυτοκίνητα.

Πλημμύρες και ζημιές μεγάλης κλίμακας προκάλεσαν οι καταρακτώδεις βροχές που έπληξαν κατά τη διάρκεια της νύχτας την Κρήτη.

Τα βίντεο που κάνουν το γύρο του διαδικτύου από το Παλαιόκαστρο στον Δήμο Μαλεβιζίου, απεικονίζουν τις σφοδρές πλημμύρες και τις καταστροφές που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία. Δρόμοι μετατράπηκαν σε χείμαρρους ενώ παρασύρθηκαν και αυτοκίνητα.

Η κινητοποίηση των αρχών και των υπηρεσιών του Δήμου Μαλεβιζίου ήταν εξαρχής μεγάλη και καθαρίζονται οι δρόμοι ενώ ευτυχώς δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός, όπως δήλωσε στο Cretalive.gr ο Δήμαρχος Μενέλαος Μποκέας. Στο σημείο της πλημμύρας από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Νίκος Συριγωνάκης, ο Αντιδήμαρχος Μαλεβιζίου, κ. Σαλούστρος, το Λιμενικό και η Πυροσβεστική.

Η αναστάτωση στην ευρύτερη περιοχή ήταν μεγάλη, καθώς “ξύπνησαν” μνήμες από τις πλημμύρες του 2022.

Επίσης, εκτός από τα αυτοκίνητα, παρασύρθηκαν κάδοι απορριμμάτων, ομπρέλες και ξαπλώστρες καθώς επλήγη και η παραλία της περιοχής ενώ ζημιές προκλήθηκαν σε μία ταβέρνα.

Πλημμύρισε και ο ΒΟΑΚ στο ύψος του Φόδελε

Προβλήματα, προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας και στο Φόδελε, με τον ΒΟΑΚ να πλημμυρίζει στο ύψος του χωριού και τον δρόμο να κλείνει για λίγο.

Συνεργεία της Περιφέρειας Κρήτης έσπευσαν στο σημείο και καθάρισαν τον δρόμο κι έτσι αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα