Κρήτη: Πώς έχασε τη ζωή της η 35χρονη τουρίστρια στο Φαράγγι της Σαμαριάς

Διαβάζεται σε 3'
Φαράγγι της Σαμαριάς
Φαράγγι της Σαμαριάς iStock

Τραγωδία στο φαράγγι της Σαμαριάς στα Χανιά, όταν γυναίκα πεζοπόρος έπεσε νεκρή από πτώση βράχου. Πώς έγινε το δυστύχημα.

Τραγικό θάνατο βρήκε σήμερα, Τετάρτη (18/09) μία 35χρονη τουρίστρια από πτώση βράχου, την ώρα που έκανε πεζοπορία στο φαράγγι της Σαμαριάς, στα Χανιά της Κρήτης.

Το δυστύχημα έγινε προς την έξοδο του φαραγγιού Σαμαριάς, στη έξοδο προς Αγία Ρουμέλη, όταν λόγω της δυνατής νεροποντής, αποκολλήθηκε βράχος, ο οποίος χτύπησε σε κάποιο δέντρο και στη συνέχεια χτύπησε τη γυναίκα.

Ο βράχος φαίνεται πως χτύπησε τη γυναίκα στο πόδι και συγκεκριμένα στη μηριαία αρτηρία, με αποτέλεσμα η πεζοπόρος να χάσει τη ζωή της από αιμορραγία.

 

Στο σημείο έσπευσε άμεσα η ΕΜΑΚ και άλλες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όπως και δυνάμεις από τα Σφακιά απεγκλωβίζοντας 16 περιπατητές που δεν μπορούσαν να προχωρήσουν αφού λόγω της κατολίσθησης η διέλευση από το σημείο του τραγικού συμβάντος έχει διακοπεί. Η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της στην Αγία Ρούμελη, ενώ για τη διακομιδή της κινητοποιήθηκε και ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος.

Μιλώντας στο MEGA, ο υπεύθυνος εργαζομένων Δρυμού, Αλκιβιάδης Πενταράκης, δήλωσε: “σήμερα μετά τη 1.30 έγινε μία ισχυρή νεροποντή με αποτέλεσμα μία πέτρα να πέσει, η πέτρα χτύπησε ένα δέντρο και ένα κομμάτι της πέτρας χτύπησε μία Γερμανίδα τουρίστρια 35 ετών και της έκοψε τον μηρό. Παρά τις προσπάθειες ενός γιατρού τουρίστα που ήταν στο φαράγγι, η γυναίκα κατέληξε από αιμορραγία. Το περιστατικό έγινε λόγω της βροχής.

Έχουν απεγκλωβιστεί πλέον όλοι αλλά έχουν μείνει 10 άτομα στον οικισμό της Σαμαριάς σε ασφαλή σημείο, γιατί ήταν ηλικιωμένοι. Σήμερα ήταν ξαφνικό το μπουρίνι και δεν υπήρχε ενημέρωση και γι΄ αυτό δεν έκλεισε το φαράγγι”.

Η ανακοίνωση του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής:

Σήμερα, Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, στο Φαράγγι της Σαμαριάς, σημειώθηκαν κατολισθήσεις, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό μίας επισκέπτριας. Από το σύνολο των 1.074 επισκεπτών δεν καταγράφηκαν άλλοι σοβαροί τραυματισμοί.

 Μέχρι και τις 16:55 εξήλθε το σύνολο των επισκεπτών, εκτός δύο ατόμων, που συνοδεύονται εποπτευόμενα προς την έξοδο Ξυλόσκαλο, ενώ 10 άτομα φιλοξενούνται, προσωρινά, στο χωριό της Σαμαριάς.Ομάδες από την Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Μ.Α.Κ.) και της Πυροσβεστικής επιχειρούν στην περιοχή.

Το φαράγγι θα παραμείνει κλειστό για προληπτικούς λόγους, έως ότου πραγματοποιηθεί αυτοψία από εμπειρογνώμονες της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ) και από ομάδα γεωλόγων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών“.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NΕWS 24/7 οι περισσότεροι εκ των περιπατητών που βρίσκονταν στο φαράγγι της Σαμαριάς έχουν βγει με ασφάλεια από το φαράγγι και έχουν οδηγηθεί προς την Αγία Ρουμελη ώστε να αποχωρήσουν. Από αυτούς εξαιρούνται δυο, οι οποίοι είναι επίσης ασφαλείς αλλά θα μείνουν για απόψε με δίκη τους θέληση στο φυλάκιο της Πυροσβεστικης που βρίσκεται εντός του φαραγγιού (στην περιοχή του χωριού Σαμαριά). Αυτό, γιατί βρίσκονταν πιο πίσω από τους υπόλοιπους και δεν θέλησαν να προχωρήσουν και να διακινδυνεύσουν οτιδήποτε για σήμερα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα