Κρήτη: Σημάδια βελτίωσης για τη 17χρονη που υπέστη αλλεργικό σοκ

Διαβάζεται σε 2'
nosokomeio
Διάδρομος νοσοκομείου iStock

Ήπια βελτίωση παρουσίασε η υγεία της 17χρονης μαθήτριας, που υπέστη ανακοπή ύστερα από αλλεργικό σοκ στην Κρήτη, κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής.

Σημάδια ήπιας βελτίωσης παρουσιάζει η κατάσταση της υγείας της 17χρονης μαθήτριας από το Καλλιτεχνικό Σχολείο Περιστερίου, η οποία πριν από 10 ημέρες υπέστη αλλεργικό σοκ ενώ βρισκόταν στην Κρήτη, με αποτέλεσμα να διασωληνωθεί σε νοσοκομείο της περιοχής.

Συγκεκριμένα, ο διευθυντής της ΜΕΘ του Βενιζέλειου νοσοκομείου, Ανέστης Κιούλπαλης, δήλωσε στο Cretalive ότι αποτυπώνεται μικρή υποχώρηση του οιδήματος στον εγκέφαλο και τηρείται στάση αναμονής για την περαιτέρω υποχώρηση, προκειμένου – ενδεχομένως την ερχόμενη εβδομάδα και αν οι πιέσεις έχουν μειωθεί – οι γιατροί να επιχειρήσουν να διακόψουν την καταστολή, να διενεργήσουν τεστ και απεικονιστικές διαγνώσεις και να διαπιστώσουν τί ακριβώς έχει συμβεί και αν έχει ο οργανισμός της 17χρονης έχει υποστεί βλάβες.

Υπενθυμίζεται ότι η μαθήτρια, που ήταν αλλεργική στα γαλακτοκομικά προϊόντα, φέρεται να κατανάλωσε βούτυρο σε ξενοδοχείο, στην περιοχή της Αμμουδάρας Ηρακλείου, κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής. Εκδήλωσε αλλεργική αντίδραση και έκανε ένεση αδρεναλίνης, την οποία είχε μαζί της, ωστόσο στη συνέχεια εντοπίστηκε αναίσθητη από συμμαθήτριές της στο δωμάτιο, όπου διέμενε.

Την ίδια ώρα, οι εκπαιδευτικοί ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ που έσπευσε στο σημείο με τους διασώστες να μεταφέρουν εσπευσμένα στο Βενιζέλειο την 17χρονη. Το αλλεργικό σοκ που υπέστη της προκάλεσε ανακοπή, ενώ λίγο αργότερα οι γιατροί ανακοίνωσαν ότι είχε υποστεί σοβαρές εγκεφαλικές βλάβες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα