Κρούσμα μηνιγγίτιδας σε δημοτικό σχολείο στον Βόλο – Τι καταγγέλλουν οι γονείς
Διαβάζεται σε 3'Για κενά στην καθαριότητα του σχολείου στον Βόλο, όπου καταγράφηκε κρούσμα μηνιγγίτιδας, κάνουν λόγο οι γονείς, ενώ ετοιμάζουν διαμαρτυρία.
- 04 Φεβρουαρίου 2025 13:15
Κρούσμα ιογενούς μηνιγγίτιδας καταγράφηκε στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου και σήμερα Τρίτη (04/02) οι γονείς συγκεντρώθηκαν στο σχολείο και αποφάσισαν να απευθυνθούν στον δήμο Βόλου, για να γίνει απολύμανση στο σχολείο και να πραγματοποιηθούν ιατρικοί έλεγχοι με ευθύνη του ΕΟΔΥ.
Επίσης, αύριο Τετάρτη (05/02) προετοιμάζουν διαμαρτυρία στην Πρωτοβάθμια και επισημαίνουν την ανάγκη να ενταχθεί ο εμβολιασμός για τη μηνιγγίτιδα Β άμεσα στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού καθολικά για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Όσα αναφέρουν:
“Είναι απαραίτητο, εξαιτίας και της βαρύτητας της συγκεκριμένης νόσου να παρθούν από τους αρμόδιους επιπρόσθετα μέτρα ώστε να προστατευτεί η υγεία των παιδιών μας, των οικογενειών μας, των εκπαιδευτικών καθώς και των εργαζομένων του σχολείου (καθαρίστρια, νοσηλεύτρια)”, αναφέρουν οι γονείς και σημειώνουν:
Οι οδηγίες του ΕΟΔΥ δεν μας καθησυχάζουν καθώς περιορίζονται κυρίως σε παραινέσεις για “πλύσιμο των χεριών και αερισμό των τάξεων”.
Πόσο μάλλον που οι γονείς ενημερωθήκαμε μετά τη λήξη του σχολικού ωραρίου για το περιστατικό, αν και το σχολείο ενημερώθηκε έγκαιρα, με αποτέλεσμα τα παιδιά να είναι εκτεθειμένα όλη την ημέρα σήμερα. Και όχι μόνο. Μαθητές άλλου τμήματος έκαναν χρήση της αίθουσας που φιλοξενεί την Δ’ τάξη χωρίς να έχει παρθεί κάποιο μέτρο.
Είμαστε ακόμα πιο ανήσυχοι καθώς στο σχολείο μας υπάρχουν διαπιστωμένα κενά στην καθαριότητα. Από την αρχή της χρονιάς έχουμε απευθυνθεί τον Δήμο Βόλου για την ανάγκη επιπλέον καθαριστριών ώστε να καλύπτονται όλες οι ανάγκες καθώς η μια καθαρίστρια (που κάνει ό,τι μπορεί) δεν επαρκεί, με αποτέλεσμα ο κατάλληλος καθαρισμός χώρων- τουαλέτες-επιφάνειες να μην μπορεί να γίνει.
Σε αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί η αντιμετώπιση από τους αρμόδιους να υποβαθμίζεται σε τέτοιο επίπεδο.
- Με απόφαση του Δ.Σ λοιπόν θα καταθέσουμε αύριο τα εξής αιτήματα στην πρωτοβάθμια διεύθυνση Μαγνησίας:
- Να πραγματοποιηθεί, έστω και καθυστερημένα, απολύμανση του σχολείου.
- Να πραγματοποιηθούν ιατρικοί έλεγχοι με ευθύνη του ΕΟΔΥ, στους μαθητές της Δ τάξης, προληπτικά μέτρα εάν και εφόσον χρειάζονται, σε μαθητές και εκπαιδευτικούς που ήρθαν σε επαφή με το κρούσμα.
- Να ενισχυθεί άμεσα με επιπλέον καθαρίστριες το σχολείο μας ώστε να καλυφθεί η πάγια ανάγκη καθαριότητας του σχολείου που έχει μέγιστη σημασία για την υγιεινή όλων.
Βλέποντας και τα άλλα περιστατικά που εκδηλώθηκαν και σε άλλες περιοχές της χώρας, εκφράζουμε την ανάγκη να ενταχθεί ο εμβολιασμός για τη μηνιγγίτιδα Β άμεσα στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού καθολικά για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις και να διατίθεται δωρεάν σε όλους. (αυτή τη στιγμή χορηγείται δωρεάν μόνο για παιδιά κάτω των 2 ετών, ενώ για τις επόμενες ηλικιακές ομάδες η δόση είναι 100ευρω και πάνω).
Μέλημά μας είναι η υγεία των παιδιών μας”.
Οι γονείς προετοιμάζουν διαμαρτυρία αύριο στις 8.30 στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας.