Λάμβανε παράνομα τη σύνταξη της νεκρής μητέρας του

Λάμβανε παράνομα τη σύνταξη της νεκρής μητέρας του

Για ποιους λόγους συνελήφθη 57χρονος, ποιες είναι οι κατηγορίες εναντίον του

Συνελήφθη σήμερα το πρωί από το Τμήμα Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, 57χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για πλαστογραφία και απάτη, καθώς λάμβανε παράνομα από το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, τη σύνταξη της μητέρας του, που είχε αποβιώσει στις 08-03-2012.

Ειδικότερα, μετά από καταγγελία της Διοίκησης του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων ότι ο 57χρονος λαμβάνει παράνομα τη σύνταξη της θανούσας μητέρας του, διενεργήθηκε έρευνα και διαπιστώθηκε ότι η σύνταξή της συνέχιζε να καταβάλλεται κανονικά σε κοινό λογαριασμό, που διατηρούσε με τον 57χρονο, παρόλο που αυτή είχε αποβιώσει από τις 08-03-2012.

Ο συλληφθείς είχε απογράψει τη μητέρα του ως συνταξιούχο περίπου έξι μήνες μετά το θάνατό της, στο Περιφερειακό Υποκατάστημα Ι.Κ.Α. Πατρών, μέσω εξουσιοδότησης την οποία φέρεται να είχε υπογράψει η αποθανούσα. Την πλαστή εξουσιοδότηση κατήρτισε και θεώρησε ο ίδιος, την 11-09-2012, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, όπου εργάζεται.

Μέχρι σήμερα είχε πιστωθεί στον ανωτέρω λογαριασμό χρηματικό ποσό συνολικού ύψους 6.056,46€, το οποίο εκταμιεύθηκε παράνομα και ιδιοποιήθηκε από τον 57χρονο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα