Λαύριο: Η χρηματαποστολή και οι ληστές που… ήξεραν πολλά

Διαβάζεται σε 3'
Ληστεία σε χρηματαποστολή
Ληστεία σε χρηματαποστολή ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS

Οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να υπήρχε εσωτερική πληροφόρηση των ληστών της χρηματαποστολής στο Λαύριο με λεία περίπου 1,5 εκατ. ευρώ. Τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί ως τώρα για την υπόθεση.

Το ενδεχόμενο να υπήρχε με κάποιον τρόπο εσωτερική πληροφόρηση των ληστών της χρηματαποστολής στο Λαύριο με λεία περίπου 1,5 εκατ. ευρώ, εξετάζουν σοβαρά οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, που έχουν αναλάβει την διερεύνηση της υπόθεσης.

Οι κινήσεις των δραστών έδειξαν πως υπήρχε σχεδιασμός αλλά και γνώση ενδεχομένως του δρομολογίου και των κινήσεων της χρηματαποστολής, ενώ η διαφυγή τους έγινε χωρίς αλλαγή οχήματος και καταστροφή του πρώτου σε κοντινή απόσταση όπως συνηθίζεται.

Αυτό βεβαίως είναι ένα στοιχείο μάλλον βοηθητικό για τις περαιτέρω προανακριτικές ενέργειες, αφού έχει γίνει συλλογή βιντεοληπτικών υλικών από την γύρω περιοχή που αναλύονται καρέ-καρέ.

Ληστεία σε χρηματαποστολή
Ληστεία σε χρηματαποστολή ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, οι δράστες που επέβαιναν σε αυτοκίνητο και είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, βγήκαν από το αυτοκίνητο, έσκισαν τα λάστιχα του θωρακισμένου οχήματος της χρηματαποστολής και πέταξαν μπογιά στο παρμπρίζ και υπό την απειλή όπλων, και μίας ψεύτικης βόμβας, ανάγκασαν τους υπαλλήλους να βγουν έξω.

Σημαντικό στοιχείο της υπόθεσης είναι ότι οι υπάλληλοι της χρηματαποστολής τους παρέδωσαν τα χρήματα που ήταν σε σάκους και όχι σε κασετίνες με χρωμοπαγίδες, όπως γίνεται κανονικά στις παραλαβές μεγάλων εισπράξεων. Έτσι οι δράστες ουσιαστικά πήραν χρήματα «καθαρά» που δεν ανιχνεύονται στην αγορά και που δεν είχαν τον φόβο να καταστραφούν όταν θα παραβίαζαν τα βαλιτσάκια.

Κατά την διαφυγή τους οι δράστες πέταξαν στο δρόμο και το πλαστικό αντικείμενο στο οποίο είχαν προσαρμόσει με μονωτικές ταινίες, δύο κροτίδες, για να τρομάξουν τους υπαλλήλους της χρηματαποστολής ότι δήθεν είχαν και βόμβα μαζί τους, το οποίο κατασχέθηκε και μεταφέρθηκε στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια, μήπως εξαχθούν τυχόν αποτυπώματα ή δείγματα DNA από αυτό.

Η λήψη καταθέσεων για την υπόθεση συνεχίζεται απ’ όλους τους αυτόπτες μάρτυρες αλλά και από όλους όσους είχαν γνώση για την συγκεκριμένη χρηματαποστολή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα