Λευκάδα: Ταχύπλοο συγκρούστηκε με ιστιοφόρο – Μία τραυματίας

Διαβάζεται σε 2'
Λιμενικό Σώμα
Λιμενικό Σώμα EUROKINISSI

Ένα ταχύπλοο και ένα ιστιοφόρο συγκρούστηκαν το πρωί της Κυριακής στη Λευκάδα. Μία Ολλανδή τουρίστρια τραυματίστηκε.

Σύγκρουση δύο τουριστικών σκαφών σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής (27/07) στη θαλάσσια περιοχή Λυγιάς στη Λευκάδα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του λιμενικού, αμέσως στο σημείο έσπευσαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και ένα περιπολικό όχημα. Οι λιμενικοί διαπίστωσαν πως ένα ταχύπλοο με σημαία Νησιά Κέυμαν στο οποίο επέβαιναν 3 Άγγλοι και μία Ολλανδή, όλοι τουρίστες, συγκρούστηκε με ιστιόφορο, με επιβάτες δύο ημεδαπούς, το οποίο ήταν αγκυροβολημένο στη θαλάσσια περιοχή.

Από το συμβάν, προκλήθηκε εισροή υδάτων στη πλώρη του ιστιοφόρου, η οποία αντιμετωπίστηκε από ένα καταδυτικό συνεργείο απάντλησης υδάτων. Η Ολλανδή τουρίστρια τραυματίστηκε στο πόδι και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδος, όλοι οι υπόλοιποι επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους.

Από τη Λιμενική Αρχή της Λευκάδας, απαγορεύτηκε ο απόπλους των σκαφών, μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών και τη προσκόμιση πιστοποιητικών αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση. Κατόπιν αξιολόγησης των ζημιών από ιδιώτη δύτη, τα δύο σκάφη κατέπλευσαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Λυγιάς, με τη συνδρομή δύο ταχύπλοων.

Από το Λιμεναρχείο της Λευκάδας που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο Κυβερνήτης του ταχύπλοου σκάφους, για παράβαση των άρθρων 225 του Κ.Δ.Ν.Δ. (Παράβαση Κανονισμού προς αποφυγή συγκρούσεων), του άρθρου 314 (Σωματική βλάβη από αμέλεια) του Π.Κ., του 291 παρ. 2 και 3 (Διατάραξη της ασφάλειας) του Π.Κ., του άρθρου 42 παρ. 11 του Κ.ΟΚ. (Οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, φαρμάκων ή τοξικών ουσιών) καθώς και για τις διατάξεις του Ν.Δ. 712/1970 (Περί διοικητικού ελέγχου ναυτικού ατυχήματος).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα