Λιγότεροι από ποτέ οι ”Αγανακτισμένοι”

Λιγότεροι από ποτέ οι ”Αγανακτισμένοι”
Για 16η νύχτα οι "αγανακτισμένοι" παρέμειναν στην Πλατεία Συντάγματος,Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Οι΄''Αγανακτισμένοι'' συνεχίζουν τον αγώνα τους και για 18η ημέρα βρέθηκαν στο Σύνταγμα. Με φόντο τη Βουλή φώναξαν συνθήματα γεμάτοι παλμό, κατά της λιτότητας (Vids)

Για 18η ημέρα εκατοντάδες ”Αγανακτισμένοι” πολίτες βρέθηκαν στην πλατεία Συντάγματος για να διαμαρτυρηθούν και να διαδηλώσουν κατά του μνημονίου και των μέτρων της τρόικας.

Η προσέλευση ήταν αισθητά μειωμένη, σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, με τα βλέμματα όλων να είναι στραμμένα στην πανευρωπαϊκή συγκέντρωση της Κυριακής.

Φιλοδοξία πολλών είναι  η συγκέντρωση αυτής της Κυριακής, να είναι η μεγαλύτερη και οι συγκεντρωμένοι να αγγίξουν το 1 εκατομμύριο σε όλη την Ελλάδα.

Αν και η συγκέντρωση ήταν μικρής έκτασης, υπήρχε έντονος παλμός και δυναμικά συνθήματα. Το ρυθμό στους αγανακτισμένους έδιναν τα τύμπανα που υπήρχαν μπροστά στη Βουλή.

Χαρακτηριστικά φώναζαν ”Δεν πάμε διακοπές, δεν πάμε παραλία, κάθε μέρα θα είμαστε εδώ στην πλατεία”

Οι άνθρωποι κρατούσαν ελληνικές σημαίες σε άλλη μία ειρηνική διαδήλωση. Έψαλλαν τον εθνικό ύμνο και φώναξαν κατά των πολιτικών και των νέων μέτρων της κυβέρνησης.

Μετά την πολύωρη συζήτηση της Παρασκευής για το χρέος και τη δανειακή σύμβαση με οικονομολόγους, η συζήτηση του Σαββάτου περιστράφηκε γύρω από τα νέα μέτρα που φέρνει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

Οι ”Αγανακτισμένοι” προσανατολίζονται σε δράσεις την ημέρα της ψήφισης του Προγράμματος στη Βουλή, αλλά και πιθανές εκδηλώσεις στο πλαίσιο της γενικής απεργίας την Τετάρτη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα