Μαφιόζικη εκτέλεση στο Ψυχικό: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση στη σορό του θύματος

Διαβάζεται σε 3'
Το σημείο της δολοφονίας στο Ψυχικό
Το σημείο της δολοφονίας στο Ψυχικό INTIME

Για πάνω από 30 τραύματα κάνει λόγο η ιατροδικαστική εξέταση στη σορό του τοπογράφου που δολοφονήθηκε στο Ψυχικό.

Σοκάρουν τα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης στη σορό του τοπογράφου που δολοφονήθηκε στο Νέο Ψυχικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές που επικαλείται η ΕΡΤ, το θύμα έφερε 35 με 40 διαμπερή τραύματα στο κεφάλι και το σώμα, ενώ μία σφαίρα τον βρήκε στο πόδι.

Παράλληλα, σύμφωνα με τη βαλλιστική εξέταση, ο δράστης δεν άλλαξε γεμιστήρα, όπως αρχικά είχε εκτιμηθεί, αλλά χρησιμοποίησε δύο όπλα και συγκεκριμένα δύο εννιάρια πιστόλια.  Τα φονικά όπλα είναι “καθαρά”, και δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια.

Οι αρχές εστιάζουν στην επαγγελματική δράση του θύματος σε Μύκονο, Ίο και Πάρο, για τον εντοπισμό του δράστη, ενώ από σήμερα ξεκινά ο κύκλος των καταθέσεων από γνωστούς και συνεργάτες του θύματος.

Ο συνέταιρος του τοπογράφου φέρεται προφορικά να δήλωσε στους αστυνομικούς πως δεν γνώριζε αναλυτικά τα πρότζεκτ τα οποία αναλάμβανε η εταιρεία τους, καθώς ο ίδιος ασχολούνταν κυρίως με διοικητικά θέματα του γραφείου. Τόσο ο ίδιος, όσο και η σύζυγος του θύματος φέρονται να αγνοούν τα πιθανά κίνητρα της δολοφονίας.

Οι αρχές εξετάζουν πάντως αν το θύμα με τις κινήσεις του, τις τοπογραφικές μελέτες του ή τις εξαγορές ακινήτων, που έκανε για μεγάλους επιχειρηματίες, εργολάβους και μεσίτες, είχε ενοχλήσει τα συμφέροντα κάποιου ανταγωνιστή, αναζητώντας στους 15 τελευταίους φακέλους με υποθέσεις του πληροφορίες, οι οποίες ίσως ξετυλίξουν το κουβάρι του νήματος που θα οδηγήσει στην ταυτότητα του δολοφόνου του ή του ηθικού αυτουργού που έδωσε εντολή για το έγκλημα.

Στη Μύκονο, το κλιμάκιο του Ανθρωποκτονιών έχει ήδη πάρει καταθέσεις από επιχειρηματίες με τους οποίους συνεργάζονταν ο 54χρονος τοπογράφος ενώ βρήκαν και το σπίτι που διέμενε το θύμα, όταν επισκεπτόταν το νησί. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, οι ερευνητές εντόπισαν έναν υπολογιστή που θα μεταφερθεί για ανάλυση στα εργαστήρια της αστυνομίας.

Σημαντικά στοιχεία στους ερευνητές αναμένεται να δώσουν επίσης το κινητό τηλέφωνο και ένα τάμπλετ που βρήκαν στο εσωτερικό του οχήματος που οδηγούσε το θύμα. Τα ευρήματα έχουν μεταφερθεί στα εργαστήρια της αστυνομίας, και οι αναλυτές προσπαθούν να εντοπίσουν απειλητικά μηνύματα ή ύποπτες συνομιλίες που είχε ο 54χρονος τοπογράφος. Οι αστυνομικοί εκτός από της επαγγελματικές δραστηριότητες του θύματος θα αναζητήσουν και πληροφορίες για την επίθεση που είχε δεχτεί στο “νησί των ανέμων” το 2022.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα