Μάικλ Μόσλεϊ: Τη Δευτέρα η νεκροψία – Τα σενάρια που εξετάζονται

Διαβάζεται σε 2'
Έρευνες για τον εντοπισμό του Μάικλ Μόσλεϊ
Έρευνες για τον εντοπισμό του Μάικλ Μόσλεϊ AP

“Φως” στα αίτια θανάτου του 67χρονου Μάικλ Μόσλεϊ αναμένεται να ρίξει η νεκροψία νεκροτομή που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα

Στο νοσοκομείο της Ρόδου πρόκειται να πραγματοποιηθεί αύριο η νεκροψία- νεκροτομή για τα αίτια του θανάτου του Βρετανού παρουσιαστή του BBC, Μάικλ Μόσλεϊ που βρέθηκε νεκρός, λίγο πριν από τις έντεκα το πρωί της Κυριακής, λίγα μέτρα από την παραλία της Αγίας Μαρίνας.

Ήδη στο νησί της Σύμης μετέβη ιατροδικαστής και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες φαίνεται να αποκλείει την εγκληματική ενέργεια. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ιατροδικαστής δεν μπορεί να διαπιστώσει τα αιτία θανάτου μακροσκοπικά, ούτε αν ο Μόσλεϊ έπεσε από τα βράχια, καθώς το πτώμα είναι σε προχωρημένη σήψη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, σε πρώτη φάση ο ιατροδικαστής που εξέτασε το σώμα του 67χρονου Μάικλ Μόσλεϊ φαίνεται να αποκλείει την εγκληματική ενέργεια. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η σήψη είναι σε προχωρημένη κατάσταση και δεν μπορεί να διαπιστώσει αιτία θανάτου, μακροσκοπικά, ούτε αν έπεσε από τα βράχια. Ωστόσο, δεν βλέπει χτυπήματα από το λίγο που μπορεί να διακρίνει.

Παράλληλα, σύμφωνα με όσα περιέγραψαν οι πρώτοι άνθρωποι που εντόπισαν τη σορό, ο θάνατός του ενδέχεται να οφείλεται σε παθολογικά αίτια. «Ακολούθησε το δρομολόγιο το οποίο επιβεβαιώνουν οι κάμερες. Το επιβεβαιώνουν όσοι τον είδαν να περνάει από δω. Αυτός ο άνθρωπος πηγαίνοντας προς την παραλία, για να προσπεράσει την περίφραξη, είτε ζαλίστηκε ή είτε κάτι συνέβη με την καρδιά του» δήλωσε ο δημοσιογράφος του EΡΤΝews. «Φαίνεται καθαρά το χέρι του, που φοράει το ρολόι, να είναι ακουμπισμένο στο στήθος». Με αυτόν τον τρόπο, όπως τόνισε, επιβεβαιώνονται τα όσα δήλωσε χθες στις αστυνομικές Αρχές η σύζυγός του και ενδεχομένως να δείχνει ότι υπήρξε κάποιο παθολογικό πρόβλημα.

Σημειώνεται ότι ο 67χρονος εντοπίστηκε νεκρός σε βραχώδη περιοχή και σε απόσταση περίπου 10 μέτρων από τη θάλασσα, στην παραλία Αγίας Μαρίνας. Δίπλα του βρέθηκε η ομπρέλα που κρατούσε την ημέρα που εξαφανίστηκε, ενώ στο χέρι του φορούσε ένα ψηφιακό ρολόι. Επιπλέον, ο Μόσλεϊ ήταν σε ύπτια στάση, με το αριστερό χέρι στο στήθος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα