“Mαϊμού” τεχνικoί της ΔΕΗ έκλεβαν ηλικιωμένους – Δείτε βίντεο

Διαβάζεται σε 1'
“Mαϊμού” τεχνικoί της ΔΕΗ έκλεβαν ηλικιωμένους – Δείτε βίντεο

Συνολικά πέντε άτομα συνελήφθησαν στην περιοχή της Γλυφάδας. Προσποιούνταν τους τεχνικούς ΔΕΗ και ασανσέρ και έκλεβαν ηλικιωμένους.

Καρέ-καρέ αποτυπώνεται από βιντεοληπτικά υλικά, που ανέλυσε η Ασφάλεια από κάμερες ασφαλείας, η δράση των πέντε Ρομά που προσποιούνταν τους τεχνικούς ΔΕΗ και ασανσέρ και έκλεβαν ηλικιωμένους. Η δράση τους από την οποία αποκόμισαν πάνω 685.000 ευρώ έλαβε τέλος μετά από καταδίωξη στην περιοχή της Γλυφάδας.

Όπως προέκυψε από την προανακριτική έρευνα, οι κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2024, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε ομάδα με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους μεταξύ των μελών της, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών από οικίες ηλικιωμένων κυρίως σε περιοχές των Βορείων Προαστίων Αττικής.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της συμμορίας κατά τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες, κινούνταν στις περιοχές αυτές, αναζητώντας οικίες όπου διέμεναν ηλικιωμένα άτομα που ενδεχομένως να πείθονταν από τα τεχνάσματα που χρησιμοποιούσε η συμμορία προκειμένου να εισβάλλει στις οικίες τους και με τη μέθοδο της απασχόλησης να ολοκληρώσουν την εγκληματικές τους πράξεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα