Μαίνεται η φωτιά στο Αχλαδοχώρι Σερρών – Μήνυμα από το 112

Διαβάζεται σε 1'
Πυρκαγιά
Πυρκαγιά (φωτογραφία αρχείου) SOOC Alexandros Litsardakis

Η φωτιά που συνεχίζει να καίει για 14 συνεχόμενες μέρες στο όρος Όρβηλος πάνω από το Αχλαδοχώρι αναζωπυρώθηκε. Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στο Αχλαδοχώρι του Δήμου Σιντικής, στις Σέρρες. Η φωτιά που συνεχίζει να καίει για 14 συνεχόμενες μέρες στο όρος Όρβηλος πάνω από το Αχλαδοχώρι, του Δήμου Σιντικής αναζωπυρώθηκε χθες.

Ενώ έκαιγε τις δύο προηγούμενες μέρες υπόροφα, με τον δυνατό άνεμο «κατέβηκε» προς τα κάτω και επεκτάθηκε στην περιοχή «Σπανουβίτσα» και σε κοντινή απόσταση από το ξωκλήσι της Ανάληψης, 4 χιλιόμετρα από το Αχλαδοχώρι, αναφέρει η ΕΡΤ.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης (31/07) ενεργοποιήθηκε το 112 ζητώντας από τους κατοίκους να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών. Η κινητοποίηση των ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων και οι αντιπυρικές ζώνες που είχαν δημιουργηθεί τις προηγούμενες μέρες κρατούν τη φωτιά μακριά από το χωριό.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 2 πεζοπόρα τμήματα και 17 οχήματα ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού 2 αεροσκάφη 1 ελικόπτερο.

Μεγάλη είναι και η οικολογική καταστροφή στην περιοχή, καθώς έχουν καεί περισσότερα από 15.000 στρέμματα δασικής έκτασης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα