Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο Κιλκίς – “Είμαστε όλοι σε επιφυλακή”, λέει ο δήμαρχος στο NEWS 24/7

Διαβάζεται σε 1'
Φωτιά
Φωτιά (φωτό αρχείου) SOOC Konstantinos Tsakalidis

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε το πύρινο μέτωπο στο Κιλκίς, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να δίνουν μάχη για την κατάσβεσή της. Την εικόνα της φωτιάς μεταφέρει στο NEWS 24/7 ο δήμαρχος του Κιλκίς.

Ιδιαίτερα δύσκολη η σημερινή ημέρα, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη πολλά μέτωπα φωτιάς σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Συγκεκριμένα, ξέσπασαν πυρκαγιές σε αγροτοδασική έκταση στο Ελευθεροχώρι Πέλλας, στο Καινούργιο Αγρινίου, στο Χέρσο Κιλκίς, στον Άγιο Θωμά Λάρισας, στο Ακόντιο Λιβαδειάς και στις περιοχές Μελισσουργός, Λαγκαδάς και Βασιλικά Θεσσαλονίκης.

Το πιο δύσκολο μέτωπο ήταν αυτό στο Κιλκίς, καθώς οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή εξάπλωσαν πολύ γρήγορα τις φλόγες, με αποτέλεσμα να δοθεί άμεσα εντολή εκκένωσης του οικισμού.

Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 13:30. Ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής κινητοποιήθηκαν για τη φωτιά. Λόγω και των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, οι φλόγες πήραν γρήγορα ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Μιλώντας στο NEWS 24/7 ο δήμαρχος Κιλκίς, Δημήτρης Κυριακίδης, μετέφερε την εικόνα του μετώπου η οποία φαίνεται να είναι βελτιωμένη.

“Η φωτιά έχει περιοριστεί. Ωστόσο, έχει πολύ αέρα και είναι σε επιφυλακή όλα τα μηχανήματα και του δήμου και τους κρατικού μηχανισμού”, δήλωσε ο κ. Κυριακίδης.

“Από την πρώτη στιγμή δόθηκε εντολή εκκένωσης του οικισμού. Πήγε λεωφορείο του δήμου στην πλατεία του χωριού και απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι”, πρόσθεσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα