Μαίνεται η φωτιά στο Ξυλόκαστρο – 112 για εκκενώσεις οικισμών

Διαβάζεται σε 2'
Φωτιά
Φωτιά ΜΗΤΣΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Περισσότεροι από 200 πυροσβέστες και ισχυρές εναέριες δυνάμεις επιχειρούν στη φωτιά που έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στα Ροζενά στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας.

Eνισχύονται συνεχώς οι επίγειες και οι εναέριες δυνάμεις για τη φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα σήμερα σε δασική έκταση στα Ροζενά στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας. Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 10:51 σε αγροτοδασική έκταση  και σε δύσβατο σημείο γεγονός που καθιστά δύσκολο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν 255 πυροσβέστες με 9 πεζοπόρα τμήματα και 81 οχήματα. Από αέρος πραγματοποίησαν ρίψεις νερού 13 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα. Στο κατασβεστικό έργο συνδράμουν επίσης εθελοντές, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς και μηχανήματα έργου του Γενικού Επιτελείου Εθνικής ‘Αμυνας.

Κατά την κατάσβεση, προκλήθηκαν ζημιές σε πυροσβεστικό όχημα το οποίο, σύμφωνα με ανάρτηση του Forecast Weather, εγκλωβίστηκε στο πέρασμα της φωτιάς.

Λίγο πριν τις 17:30, στάλθηκε προειδοποιητικό μήνυμα μέσω του 112 σε όσους βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή Ροζενών Κορινθίας προκειμένου να παραμείνουν σε ετοιμότητα λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή Ροζενών Κορινθίας. Παραμείνετε σε ετοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Μήνυμα από το 112 για εκκένωση έλαβαν όσοι βρίσκονται σε Πύργο και Ελληνικό. Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι του Πύργου καλούνται να απομακρυνθούν προς Ζάχολη και οι κάτοικοι του Ελληνικού προς Κάτω Πιτσά.

Συντονιστική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην Πολιτική Προστασία υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, με αντικείμενο την πυρκαγιά στα Ροζενά Κορινθίας. Στην σύσκεψη συμμετείχαν συναρμόδια υπουργεία, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, των ενόπλων δυνάμεων του ΕKAB καθώς και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Δείτε βίντεο από τη φωτιά στο Ξυλόκαστρο:

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα