Μαίνεται η φωτιά στους Φούρνους Ικαρίας – Μεταφορά πολιτών από το Λιμενικό

Διαβάζεται σε 1'
Φωτιά στη Βοιωτία
Φωτιά INTIME

Σε πλήρη εξέλιξη παραμένει η φωτιά στους Φούρνους Ικαρίας. Από πλωτά μέσα του Λιμενικού και ιδιωτών απομακρύνθηκαν εγκαίρως 19 άτομα από την παραλία στο Καμάρι

Δύσκολη αποδείχτηκε και η σημερινή ημέρα για το Πυροσβεστικό Σώμα. Το τελευταίο 24ωρο ξέσπασαν 49 πυρκαγιές με 11 από αυτές να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες και να χρειάζεται και η συνδρομή εναέριων μέσων για τη διαχείρισή τους.

Η πλειονότητα των πυρκαγιών που αντιμετώπισε η Πυροσβεστική έχουν οριοθετηθεί ή τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Η πιο δύσκολή φωτιά που αντιμετωπίζει ακόμη όμως η Πυροσβεστική είναι σε χαμηλή βλάστηση στο Καμάρι του δήμου Φούρνων Ικαρίας. Επιχειρούν 18 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου και 8 οχήματα (συμπεριλαμβανομένων 5 πυροσβεστών με 2 οχήματα που μετέβησαν ακτοπλοϊκώς από το Καρλόβασι Σάμου και 6 πυροσβέστες με 2 οχήματα από τον Άγιο Κήρυκο Ικάριας), εθελοντές, 5 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Λίγο πριν τις δύο μεσημέρι εκδόθηκε μήνυμα απομάκρυνσης για τους κατοίκους από το «112» για την περιοχή Καμάρι προς Φούρνους.

Σε άμεση ετοιμότητα βρίσκονται δύο πλωτά του Λιμενικού Σώματος και ιδιωτικά σκάφη στην θαλάσσια περιοχή στο Καμάρι Φούρνων.

Μέχρι στιγμής έχουν μεταφερθεί 16 άτομα με περιπολικό σκάφος του Λιμενικού και τρία άτομα με ένα ιδιωτικό σκάφος, από την συγκεκριμένη παραλία προς τον Άγιο Μηνά Φούρνων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα