Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στην Εύβοια – Νέες εκκενώσεις οικισμών

Διαβάζεται σε 3'
Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στην Εύβοια – Νέες εκκενώσεις οικισμών
EUROKINISSI

Συνεχίζεται η μεγάλη μάχη με τη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας στις Πετριές Ευβοίας. Μπαράζ εκκενώσεων οικισμών. Τεράστιες δυνάμεις στο σημείο.

Μαίνεται η μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει από το μεσημέρι στις Πετριές, του δήμου Κύμης – Αλιβερίου, στην Εύβοια, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν μάχη με το μέτωπο που είναι ανάμεσα στις περιοχές Κριεζά και Πετριές.

Στο σημείο παραμένουν και επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και συγκεκριμένα 205 πυροσβέστες με 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 56 οχήματα ενώ με το πρώτο φως της ημέρας στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν με ρίψεις νερού από αέρος 5 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Νέες εκκενώσεις οικισμών

Νέα μηνύματα 112 εστάλησαν στους κατοίκους σε Κλιμάκι, Λιανή ‘Αμμο, Πετριές και Κριεζά. Συγκεκριμένα στις 1.23 ήχησε εκ νέου το 112 καλώντας τους κατοίκους της περιοχής Κλιμάκι και Λιανή ‘Αμμο να απομακρυνθούν προς Κριεζά. Στις 05.30 εκδόθηκε εκ νέου 112 προκειμένου όσοι βρίσκονται στις Πετριές να απομακρυνθούν προς Αγίους Αποστόλους και Κάλαμο ενώ στις 07.33 εστάλη μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής Κριεζά καλώντας τους να απομακρυνθούν προς Αλιβέρι.

Σημειώνεται επίσης ότι χθες εκδόθηκαν άλλα 5 μηνύματα από το 112, αρχικά για την ενημέρωση των κατοίκων πλησίον της περιοχής που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά και στη συνέχεια για την απομάκρυνσή τους από τους οικισμούς, Κριεζά, Κοσκινά και Πετριές.

Τραυματίστηκε πυροσβέστης

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 15.17 σε δασική έκταση ενώ στη συνέχεια εξελίχθηκε σε αγροτοδασική έκταση, κι έλαβε άμεσα επικίνδυνες διαστάσεις κυρίως εξαιτίας των ισχυρών βόρειων ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

Γι’ αυτό το λόγο, χρειάστηκε να εκδοθούν 5 μηνύματα από το 112, αρχικά για την ενημέρωση των κατοίκων πλησίον της περιοχής που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά και στη συνέχεια για την απομάκρυνσή τους από τους οικισμούς, Κριεζά, Κοσκινά και Πετριές.

Σημειώνεται ότι Πυροσβέστης Πενταετούς Υποχρέωσης που επιχειρούσε στην πυρκαγιά στην Εύβοια τραυματίστηκε ελαφρά καθώς σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική υπέστη ελαφρά εγκαύματα στα δάχτυλα και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου. Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες υδροφόρο όχημα υπέστη μικρές υλικές φθορές.

Για «μία δύσκολη πυρκαγιά, καθότι ξεκίνησε σε δύσκολο σημείο, σε χορτολιβαδική, χαμηλή βλάστηση και έφυγε γρήγορα» έκανε λόγο ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας που μετέβη στην Εύβοια.

Φωτιά στην Εύβοια INTIME

Στην κατάσβεση συνδράμουν επίσης μεγάλος αριθμός εθελοντών, υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης και μηχανήματα έργου. Προληπτικά έχει μεταβεί στην περιοχή, πυροσβεστικό πλοιάριο και το Λιμενικό Σώμα έχει κινητοποιηθεί με πλωτά μέσα πλησίον της ακτογραμμής.

Επίσης, δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. έχουν αναπτυχθεί για να διευκολύνουν στην απομάκρυνση των κατοίκων. Ο συντονισμός όλων των δυνάμεων πυρόσβεσης, πραγματοποιείται από το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα