Μαίνεται ο πόλεμος στην Υγεία

Μαίνεται ο πόλεμος στην Υγεία
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Α. ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ (ICON PRESS / ΠΑΣΒΑΝΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ) Icon

Την κατάσταση που επικρατεί στην υγεία, τομέα ο οποίος παράγει το ένα τρίτο της διαφθοράς στην Ελλάδα, αλλά και τον πόλεμο ανάμεσα σε γιατρούς και κυβέρνηση, αναδεικνύει ρεπορτάζ της εφημερίδας "Λα Ρεπούμπλικα".

Για τις “συνενώσεις νοσοκομείων, περικοπές στις δαπάνες για τα φάρμακα, αλλά, κυρίως, καταπολέμηση της διαφθοράς μέσα στα νοσηλευτικά ιδρύματα”, κάνει λόγο ο δημοσιογράφος της έγκριτης ιταλικής εφημερίδας “Λα Ρεπούμπλικα”, στο ρεπορτάζ του για την κατάσταση στον τομέα της υγείας στην Ελλάδα.

Η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι σε έρευνα της “Τransparency International” σημειώνεται πως “ο τομέας της Υγείας παράγει το ένα τρίτο της καθημερινής διαφθοράς στην ελληνική κοινωνία. Αποτέλεσμα: το 2009 το 48,5% των εισαγωγών στα νοσοκομεία έγινε ως επείγον περιστατικό. Προνόμιο όσων είχαν λαδώσει με τον δέοντα τρόπο τον όλο μηχανισμό”.

Στη συνέχεια, στο ρεπορτάζ δημοσιεύονται τις δηλώσεις του συνδικαλιστή Μανώλη Καλοκαιρινού, ο οποίος αντιτίθεται στις περικοπές.

“Είμαστε επτά χιλιάδες γιατροί και φροντίζουμε πέντε εκατομμύρια ασθενείς, όχι σε νέες περικοπές”.

Παράλληλα όμως παραθέτει, όμως και τη δήλωση του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, σύμφωνα με τον οποίο “διαμαρτυρίες και μποϊκοτάζ δεν χρησιμεύουν. Η Υγεία ήταν η μαύρη τρύπα στην οικονομία της χώρας και έπρεπε να παρέμβουμε”.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι πολίτες υποστηρίζουν και στηρίζουν τις πρωθυπουργικές κινήσεις και κάνει εκτενή αναφορά στον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε εκατόν πενήντα γιατρούς στην περιοχή του Κολωνακίου. Από τον έλεγχο προέκυψε ότι πάνω από το 50% δήλωνε ετήσιο εισόδημα χαμηλότερο των 30.000 ευρώ και το ένα τρίτο, ότι δεν ξεπερνούσε τα 10.000 ευρώ.

“Η κυβέρνηση, τώρα, ανέβασε τον πήχη- ολοκληρώνει η ιταλική εφημερίδα, εγκρίνοντας την μεταρρύθμιση των φαρμακείων. Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, απάντησε αμέσως ότι “αν ο Παπανδρέου δεν μας πληρώσει τα οφειλόμενα, από το τέλος του μήνα, στοπ στα φάρμακα””.

Στο τέλος επισημαίνεται πως ο πόλεμος συνεχίζεται και πως οι Έλληνες μπορούν μόνο να εύχονται να παραμείνουν υγιείς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα