Μακελειό στη Λούτσα: Στη Ραφήνα βρέθηκε ένα από τα όπλα της εκτέλεσης

Διαβάζεται σε 2'
Μακελειό στη Λούτσα
Μακελειό στη Λούτσα eurokinissi

Υπάλληλος του Δήμου εντόπισε τυχαία ένα από τα όπλα της εκτέλεσης των 6 στη Λούτσα στην άκρη της Λ. Μαραθώνος, στο ύψος της Ραφήνας. Ταυτοποιήθηκε βαλλιστικά με το έγκλημα, αλλά δεν βρέθηκαν αποτυπώματα ή DNA. Η εξέταση συνεχίζεται.

Ένα σημαντικό εύρημα για το μακελειό της Λούτσας βρίσκεται στα χέρια της Αστυνομίας. Προχθές, ένα 9αρι πιστόλι εντοπίστηκε πεταμένο στην άκρη της Λ. Μαραθώνος στο ύψος της Ραφήνας, από υπάλληλο του Δήμου που κάλεσε την Αστυνομία.

Άντρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. το παρέλαβαν και μεταφέρθηκε στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., απ’ όπου προέκυψε βαλλιστικά η ταυτοποίησή του με το έγκλημα, αλλά δεν βρέθηκαν αποτυπώματα ή DNA.

Η εξέταση σε αυτό συνεχίζεται, αλλά ουσιαστικά οι Αρχές έχουν πια στα χέρια τους ένα από τα όπλα που χρησιμοποιήθηκε στο συγκεκριμένο έγκλημα και βεβαίως βοηθητικό στοιχείο είναι το σημείο που βρέθηκε και προς τον εντοπισμό τυχόν βιντεοληπτικών υλικών από την γύρω περιοχή, που θα μπορούσε να οδηγήσει στην συλλογή περισσότερων στοιχείων στην προσπάθεια ταυτοποίησης των δραστών της μαφιόζικης εκτέλεσης των έξι Τούρκων.

Για το συγκεκριμένο εύρημα αναφέρθηκε εμμέσως χθες και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Οικονόμου λέγοντας χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στον Ant1, πως «οι έρευνες προχωρούν με πολύ γοργούς ρυθμούς. Προστίθενται συνεχώς και νέα ευρήματα και μάλιστα τις τελευταίες 48 ώρες σοβαρά ευρήματα. Από τις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. γίνεται ανάλυση των δειγμάτων και των τηλεφώνων. Είναι μια υπόθεση αρκετά σοβαρή, που έχει πολλά επεισόδια και σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες -γιατί ακούμε κατά καιρούς διάφορα π.χ. ότι η Ελλάδα έχει γίνει τόπος ξεκαθαρίσματος διεθνών λογαριασμών- και που η ΕΛ.ΑΣ θα αξιοποιήσει κάθε εύρημα που έχει στα χέρια της για να οδηγηθεί στα ασφαλέστερα συμπεράσματα. Κρατάμε στα χέρια μας ένα πολύ σοβαρό ύποπτο για συμμετοχή σε αυτή την υπόθεση, τον οποίον η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε στο αεροδρόμιο όταν επιχείρησε να διαφύγει. Θα γίνει η εξιχνίαση της υπόθεσης, όπως απαιτεί η σοβαρότητα και όλα τα πρωτόκολλα».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα