Μανιφέστο Βενιζέλου με αιχμές

Μανιφέστο Βενιζέλου με αιχμές
Το όραμά του για το ΠΑΣΟΚ παρουσίασε ο Ευ. Βενιζέλος

Το όραμά του για το ΠΑΣΟΚ και τη χώρα παρουσίασε σε συνέντευξη τύπου ο υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος

Το όραμά του για το ΠΑΣΟΚ και τη χώρα παρουσίασε σε συνέντευξη τύπου ο υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος. 

Ο κ. Βενιζέλος ανέλυσε τις 20 προτάσεις του για την ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ. Ο βουλευτής δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ “οφείλει στην χώρα να ξεπεράσει την κρίση”.

Επίσης ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφέρθηκε στα αίτια που οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ στην ήττα και τόνισε πως πρέπει το κόμμα να συνέλθει γρήγορα, ώστε να αντιμετωπίσει τα νέα δεδομένα στη βουλή, αλλά και για να είναι έτοιμο να αντιπαρατεθεί σε μια αδύναμη κυβέρνηση.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε επίσης ότι ο ίδιος δεν πιστεύει ούτε σε λευκές επιταγές, ούτε σε πριγκηπικές και αρχηγικές πρακτικές και πιστεύει στον πολιτικό διάλογο, στις δημοκρατικές διαδικασίες και τη συλλογική λειτουργία. Πρέπει, πρόσθεσε, να αντισταθούμε σε όσους θέλουν “γαντζωμένοι στην κομματική τους εξουσία, ένα συρρικνωμένο κόμμα, μικρό κόμμα, εσωστρεφές και φοβικό ΠΑΣΟΚ”.

Στο κείμενο των είκοσι σημείων αναφέρεται ότι το ΠΑΣΟΚ το οποίο θέλει ο κ. Βενιζέλος είναι ένα ΠΑΣΟΚ που πιστεύει στις αξίες της Σοσιαλιστικής Αριστεράς,που συγκροτεί ένα πλειοψηφικό ρεύμα και αποτελεί αξιόπιστη κυβερνητική πρόταση. Το ΠΑΣΟΚ αυτό θα εκφράζει τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη, τη μεγάλη κεντροαριστερά,όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά. 

Πρόσθεσε ακόμη, ότι επιθυμεί τη δημιουργία μιας νέας σύχρονης προοδευτικής Δημοκρατικής Παράταξης και δεν παρέλειψε ν’ αναφερθεί στον Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά και στον Κώστα Σημίτη, τον οποίο ο Γ. Παπανδρέου αγνόησε κατά τη χθεσινή του ομιλία στη βουλή.

Στις πέντε το απόγευμα της Δευτέρας αναμένεται να κάνει δηλώσεις η Άννα Διαμαντοπούλου, έξω από τα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη οπότε αναμένεται να λυθεί το μυστήριο για το εάν θα υπάρξει πέμπτη υποψηφιότητα για τη διεκδίκηση της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ. Την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος κοινοποίησε την Κυριακή ο επικοινωνιολόγος Δημήτρης Τζιώτης.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα