Μαζική υποκλοπή

Μαζική υποκλοπή
Surveillance camera peering into laptop computer (c) Thomas Jackson

Με μία απόφαση σταθμό, η κυβέρνηση στη Βρετανία υποχρεώνει τις εταιρίες παροχής τηλεφωνίας και ίντερνετ να αποθηκεύουν αλληλογραφία και τηλεφωνήματα σε σταθερά και κινητά, κάθε πολίτη, για ορισμένο χρονικό διάστημα, στα πλαίσια νέων μέτρων ασφαλείας

Ο Big brother και επίσημα στη Μεγάλη Βρετανία καθώς κάθε κάθε e-mail, τηλεφώνημα και επίσκεψη σε ιστοσελίδες θα πρέπει να καταγράφεται και να αποθηκεύεται μετά από νόμο που αναμένεται να ψηφιστεί .

Έτσι πλέον θα επιτραπεί στις υπηρεσίες ασφαλείας και την αστυνομία για να κατασκοπεύει τις δραστηριότητες του κάθε Βρετανού που χρησιμοποιεί ένα τηλέφωνο ή το Διαδίκτυο.

Το σχέδιο “μπήκε στο ράφι” από την κυβέρνηση των Εργατικών τον περασμένο Δεκέμβριο, αλλά το Υπουργείο Εσωτερικών, τώρα είναι έτοιμο να το επαναφέρει σύμφωνα με πηγές της Ντέιλι Τέλεγκραφ.

Οποιαδήποτε πρόταση για μια κεντρική “σούπερ βάση δεδομένων” έχει αποκλειστεί, αλλά αναμένεται οι πάροχοι υπηρεσιών- τηλεφωνίας και ιντερνέτ- να αποθηκεύουν όλα τα στοιχεία των χρηστών για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα.

Κάτι τέτοιο θα επιτρέψει στις αρχές ασφαλείας και την αστυνομία να παρακολουθούν κάθε τηλεφώνημα, e-mail, sms και ιστοσελίδες καθώς όπως ισχυρίζονται είναι αναγκαίο για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας ή μιας πιθανής τρομοκρατικής απειλής.

Για το λόγο αυτό είναι στα σκαριά οι σαρωτικές αλλαγές στη νομοθεσία για το Ίντερνετ καθώς η αστυνομία υποστηρίζει ότι η ικανότητά της να υποκλέψει τις συνομιλίες υπόπτων για τέλεση εγκλημάτων ή τρομοκρατικών ενεργειών έχει μειωθεί δραστικά.

Ο Γκέι Χέρμπερτ, γενικός γραμματέας της ομάδας εκστρατείας No2ID δήλωσε “Εδώ που φτάσαμε , δεν πρέπει να μας εκπλήσσει το γεγονός ότι τα συμφέροντα των γραφειοκρατικών αυτοκρατοριών προσπερνούν αυτά της ελευθερίας.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα