Με κατάθεση Κούγια συνεχίζεται η δίκη για το παραδικαστικό

default image

Με την κατάθεση του δικηγόρου Αλέξη Κούγια συνεχίστηκε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η δίκη για υποθέσεις του παραδικαστικού κυκλώματος για τις οποίες κατηγορούνται εννέα άτομα, μεταξύ των οποίων οι πρώην δικαστές Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια και Ευάγγελος Καλούσης.

Ο Αλέξης Κούγιας εξέφρασε στο δικαστήριο την άποψη ότι το θέμα με το παραδικαστικό κύκλωμα δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη, ενώ όπως είπε είναι πιθανό να είναι εμπλεκόμενοι άλλοι δικαστές και δικηγόροι που δεν ακούστηκαν ποτέ.

Για τον κατηγορούμενο Ευάγγελο Καλούση ο μάρτυρας υποστήριξε ότι ως ανακριτής του είχε ζητήσει χρήματα προκειμένου να είναι ευνοϊκός για κατηγορούμενο σε υπόθεση ναρκωτικών που ο ίδιος υπερασπιζόταν. Κατέθεσε επίσης ότι πιστεύει για υπόθεση επιχειρηματία που είχε χειριστεί για λίγο ως συνήγορος υπεράσπισης πως ο πρώην δικαστής χρηματίστηκε.

Αναφερόμενος στον εκ των κατηγορουμένων συνάδελφό του Σάκη Κεχαγιόγλου, ο Αλέξης Κούγιας είπε ότι θεωρούσε πως η πολυτελής ζωή του προερχόταν από παράνομες δραστηριότητες αλλά εκ των υστέρων διαπίστωσε ότι έχει μεγάλα δάνεια. Υποστήριξε, επίσης, ότι σε πολλές μεγάλες ποινικές υποθέσεις άλλοι ήταν οι δικηγόροι που τις χειρίζονταν και άλλοι, συνήθως νεαροί, ήταν οι δικηγόροι που εμφανίζονταν. Σύμφωνα με το μάρτυρα αυτό ήταν συγκεκριμένη επιλογή και αποτελούσε μέρος ενός σχεδίου.

Για την Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια ο Αλέξης Κούγιας κατέθεσε ότι δεν γνωρίζει κάτι επιλήψιμο, ενώ όπως τόνισε την εκτιμά και τη θεωρούσε καταρτισμένη δικαστή. Είπε, ωστόσο, ότι τον είχε ξενίσει πολύ το γεγονός της κρουαζιέρας που είχε κάνει η κυρία Μπουρμπούλια με τον κύριο Καλούση με επαγγελματικό σκάφος το οποίο ανήκει στον εκ των κατηγορουμένων επιχειρηματία Σωτήρη Κρητικό.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Τετάρτη.


(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα