Meallion: Η νέα υπηρεσία έτοιμων γευμάτων είναι η λύση στην καθημερινότητά σου

Meallion: Η νέα υπηρεσία έτοιμων γευμάτων είναι η λύση στην καθημερινότητά σου
Λάμπρος Βακιάρος Θοδωρής Παπαλουκάς PANTELIS ZERVOS

Τι κοινό έχει ένας γνωστός σεφ με έναν πρώην διεθνή καλαθοσφαιριστή; Ο Λάμπρος Βακιάρος και ο Θοδωρής Παπαλουκάς ενώνουν τις δυνάμεις τους και μάς συστήνουν το "Meallion" που έρχεται να αλλάξει όσα γνωρίζαμε για τα έτοιμα γεύματα.

*Ακολουθεί πραγματικός διάλογος:

-Λάμπρο, αυτό το πιάτο είναι σαν να το έστειλαν από κάποιο εστιατόριο!

-Ναι! Αυτό ακριβώς θέλουμε να πετύχουμε.

Και το έχουν πετύχει.

Το νέο τους επιχειρηματικό εγχείρημα, που ακούει στο όνομα “Meallion” -από τις λέξεις meal (γεύμα) και million (εκατομμύριο), το οποίο είναι διαθέσιμο ήδη από τις 13 Οκτωβρίου, παρουσίασαν τις προηγούμενες ημέρες ο σεφ Λάμπρος Βακιάρος και ο πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής Θοδωρής Παπαλουκάς στο στούντιο του πρώτου στο Μαρούσι και το NEWS 24/7 ήταν εκεί.

Πρόκειται για μία νέα υπηρεσία, μέσω της οποίας ο καταναλωτής έχει τη δυνατότητα να οργανώσει καλύτερα τα γεύματα για κάθε ημέρα της εβδομάδας, επιλέγοντας ένα από τα τέσσερα πακέτα -4, 6, 10 και 14 γευμάτων- που εξυπηρετούν τις δικές του ανάγκες, ανάμεσα από 17 συνταγές, εκ των οποίων 4 vegan επιλογές, όλες δια χειρός Λάμπρου Βακιάρου. Έτσι, το “Meallion” γίνεται ο τέλειος σύμμαχος για απολαυστικά, φρέσκα γεύματα στο ψυγείο που θέλουν μόνο 2 αναθέρμανση σε φούρνο μικροκυμάτων ή 20’ σε οικιακό φούρνο και αποτελούν τη βέλτιστη λύση γευμάτων για το σπίτι ή το γραφείο, με την ποιότητα και την ποικιλία που θα αναζητούσαμε σε ένα καλό εστιατόριο.


Το φαγητό που έχουμε φτιάξει είναι πραγματικά το φαγητό που θα θέλαμε να τρώμε το μεσημέρι“, μάς λέει ο σεφ Λάμπρος Βακιάρος, ο οποίος έχοντας εργαστεί σε ηλικία μόλις 19 ετών σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια στον κόσμο, το βραβευμένο με τρία αστέρια Michelin, “Martin Berasategui” και έχοντας κατακτήσει την πρώτη θέση στον μαγειρικό τηλεοπτικό διαγωνισμό MasterChef το 2017, ανέφερε πως στόχος του ήταν πάντα να φέρνει την ποιότητα στον άνθρωπο που απευθύνεται χωρίς φανφάρες αλλά με στόχο να αναδείξει την πρώτη ύλη.

Και η επιλογή των πρώτων υλών στα γεύματα του “Meallion” έγινε με προσοχή εξασφαλίζοντας, όπως δήλωσε ο σεφ, “πριν καν ξεκινήσουμε πάρα πολύ υψηλή ποιότητα”.

“Το ‘Meallion’ είναι μία υπηρεσία που οργανώνεις τα γεύματά σου, δεν παραγγέλνω σήμερα και τρώω σε μισή ώρα. Ο στόχος μας είναι να λύσουμε το πρόβλημα του τι θα φάω τη δεδομένη στιγμή που σκέφτομαι τι θα φάω. Θέλουμε να εκπαιδεύσουμε τον καταναλωτή να οργανώσει το φαγητό του, δεν είμαστε ένα brand δίαιτας ούτε κάνουμε delivery. Έχουμε δικό μας στόλο με αυτοκίνητα που διασφαλίζουν την ψυκτική αλυσίδα και το φαγητό από τη στιγμή που θα φύγει από την κουζίνα θα φτάσει στην πόρτα σας στη σωστή θερμοκρασία, είναι πολύ σημαντικό για εμάς να διασφαλίσουμε αυτή την ποιότητα”, ανέφερε στη συνέχεια ο Λάμπρος Βακιάρος, σημειώνοντας πως ένας από τους πυλώνες στους οποίους έχουν βασίσει την ταυτότητα του “Meallion” είναι το γεγονός ότι από τη στιγμή που ο πελάτης θα παραλάβει τα γεύματά του να μπορεί να τα καταναλώσει με ασφάλεια έως και 7 ημέρες από τη μέρα που θα τα έχει πάρει.


Θοδωρής Παπαλουκάς: “Είμαστε μία λύση στην καθημερινότητα”

Μιλώντας για το νέο εγχείρημά του ο Θοδωρής Παπαλουκάς ανέφερε πως το “Meallion” είναι μία λύση στην καθημερινότητα, τονίζοντας πως ο στόχος τους μαζί με τον Λάμπρο Βακιάρο είναι ο καταναλωτής που δεν ξέρει τι θα φάει να έχει μία επιπλέον λύση.

Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε, η υπηρεσία μπορεί να λανσαρίστηκε πριν μερικές εβδομάδες όμως η πραγματική δοκιμή έγινε από τους παίκτες της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ, καθώς το “Meallion” ήταν ο αποκλειστικός πάροχος γευμάτων κατά την προετοιμασία της Εθνικής, στο πλαίσιο συνεργασίας με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

“Είναι μία ιδέα που την πιστεύουμε πάρα πολύ, έχουμε επενδύσει πολύ χρόνο και χρήματα και πιστεύουμε ότι θα πετύχει. Έχουμε διαβάσει έρευνες που δείχνουν πως το μέλλον πηγαίνει εκεί, στο έτοιμο φαγητό και νομίζω η συγκυρία είναι η κατάλληλη αυτή τη στιγμή. Λανσάρουμε κάτι εξαιρετικό κατά τη γνώμη μας, ούτε ο Λάμπρος θα έβαζε το όνομά του ούτε εγώ σε κάτι που είναι απλά ευκαιριακό απλά για να βγάλουμε κάποια χρήματα και ο στόχος μας είναι να έχουμε μία παρουσία που θα εκφράζει εμάς σαν ανθρώπους και σαν επιχειρηματίες”, ανέφερε ο πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής.


Ο Θοδωρής Παπαλουκάς υπογράμμισε πως μαζί με τον Λάμπρο Βακιάρο αλλά και τους υπόλοιπους συνεργάτες που βρίσκονται πίσω από το “Meallion” είναι μια δυναμική ομάδα και μιλώντας με μπασκετικούς όρους ανέφερε πως είναι έτοιμοι για “πίβοτ“. “Είμαστε έτοιμοι για το καλό του πρότζεκτ και της εταιρείας να προσαρμοστούμε και να βρούμε λύσεις. Νομίζω πως είμαι καλός στο να δημιουργώ ομάδες σε ό,τι κάνω, βρίσκω ανθρώπους οι οποίοι ξέρουν και έχουν γνώση του πρότζεκτ γιατί έχεις πλεονέκτημα. Δεν μου αρέσει να έχω μειονέκτημα, θέλω να έχω πλεονέκτημα“.

“Το πιο σημαντικό για μένα είναι ο χρόνος που γλιτώνεις χρησιμοποιώντας το ‘Meallion’. Είναι μία υπηρεσία που μέσα σε 2,5 λεπτά έχεις ένα γεύμα το οποίο είναι εστιατορικό. Έχεις κάτι που δεν μπορείς να ετοιμάσεις μόνος σου στο σπίτι, εκτός κι αν είσαι πολύ καλός σεφ, έχει περισσότερο χρόνο για τους δικούς σου ανθρώπους και ό,τι σε ευχαριστεί και γι’ αυτό λέμε ότι πρόκειται για ένα mindset και όχι απλά για μία υπηρεσία“, ανέφερε ο Άθως Παπαλάμπρος, Marketing & PR Director της “Meallion”.

Πέρα όμως από ποιοτική και θρεπτική επιλογή, το “Meallion” αποτελεί και μία βιώσιμη λύση, αφού έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος. Τα γεύματα συσκευάζονται σε οικολογικές συσκευασίες, 100% ανακυκλώσιμες και με 90% λιγότερο πλαστικό σε σχέση με τις συσκευασίες που χρησιμοποιούνται στην αγορά, συμβάλλοντας στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, ενώ χάρη στην καλύτερη οργάνωση της εβδομαδιαίας διατροφής που προσφέρει η υπηρεσία μειώνεται σημαντικά και η σπατάλη τροφίμων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα