Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο Βερολίνο – Εξετάζεται ύποπτος για τρομοκρατικό χτύπημα

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο Βερολίνο – Εξετάζεται ύποπτος για τρομοκρατικό χτύπημα
Αστυνομικοί στο Βερολίνο Kay Nietfeld/dpa via AP

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές του Βερολίνου, που το πρωί της Τρίτης επιστράτευσαν σχεδόν 200 αστυνομικούς για έρευνα σε σπίτι Ισλαμιστή που φέρεται να σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση.

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στήθηκε νωρίς το πρωί στο Βερολίνο στην κατοικία ύποπτου Ισλαμιστή, που είχε βρεθεί το τελευταίο διάστημα στο μικροσκόπιο των αρχών και εξετάζεται για τον σχεδιασμό σοβαρού τρομοκρατικού χτυπήματος.

Συγκεκριμένα, 190 αστυνομικοί επιστρατεύτηκαν για να ερευνήσουν το σπίτι του φερόμενου ως ύποπτου στην περιοχή Marzahn του Βερολίνου, χωρίς ωστόσο να προχωρήσουν στη σύλληψή του, όπως ενημέρωσε η αστυνομία.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα μάλιστα, η υποψία για σχέδιο τρομοκρατικού χτυπήματος στο Βερολίνο δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί ή τεκμηριωθεί.

Το άτομο, που φέρεται να ανήκει στο ισλαμικό φάσμα απασχολούσε το τελευταίο διάστημα τις αρχές, οι οποίες έχουν ενεργοποιηθεί αυτές τις ημέρες λόγω εορτών, αλλά και μετά από τις προειδοποιήσεις της Γερουσίας για σοβαρό ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης.

Ο αρχηγός της αστυνομικής ένωσης του Βερολίνου πάντως δήλωσε πως “είναι σωστό και σημαντικό να ενεργούμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα όταν υπάρχει η παραμικρή υποψία για τρομοκρατικά αδικήματα. Το Βερολίνο συνεχίζει να είναι το επίκεντρο της διεθνούς τρομοκρατίας και είναι γνωστό ότι έχουμε πολλούς ανθρώπους στην πόλη που υποψιαζόμαστε”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα