Μεγάλη φωτιά στη Ροδόπη: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

Διαβάζεται σε 2'
Φωτιά στην Εύβοια
Φωτιά. Εικόνα αρχείου INTIME

Χωρίς ενιαίο μέτωπο αλλά με διάσπαρτες εστίες η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στη Νέα Σάντα Ροδόπης. Μεγάλη επιχείρηση της πυροσβεστικής.

Ανεξέλεγκτο μαίνεται το μέτωπο της φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου (3/8), σε χαμηλή βλάστηση και πουρνάρια, στην περιοχή Νέα Σάντα Ροδόπης, χωρίς να κινδυνεύει τυχόν κατοικημένη περιοχή.

Από νωρίς σήμανε συναγερμός στην πυροσβεστική υπηρεσία, όπου έσπευσε με ισχυρές δυνάμεις στο σημείο, οι οποίες παραμένουν και επιχειρούν.

Από το απόγευμα είναι κάπως καλύτερη η εικόνα που παρουσιάζει με διακυμάνσεις ανάλογα με την ένταση των ανέμων, ωστόσο είναι μία ανοιχτή φωτιά που θα καίει όλη τη νύχτα και γι’ αυτό έχουν αποσταλεί ενισχύσεις.

Ακριβώς λόγω των διακυμάνσεων αυτών η φωτιά άνοιξε σε διάφορα μέτωπα με διάφορες κατευθύνσεις. Ένα από αυτά κινήθηκε με κατεύθυνση τον οικισμό στη Νέα Σάντα, όμως λόγω των αντιπυρικών ζωνών που έγιναν και της άμεσης επέμβασης στο σημείο, το μέτωπο αυτό αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά. Πλέον δεν υπάρχει ενιαίο πύρινο μέτωπο αλλά διάσπαρτες εστίες σε δύσβατο σημείο.

Στην περιοχή γίνεται συνεχώς διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών από μηχανήματα έργου τα οποία ενισχύονται συνεχώς.

Ειδικότερα, 152 πυροσβέστες με 28 οχήματα και 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων αναμένεται να δώσουν ολονύχτια μάχη, σε ένα δύσκολο μέτωπο, μια και το σημείο είναι αρκετά δύσβατο. Προς περαιτέρω ενίσχυση των επίγειων δυνάμεων αναχώρησαν από Ελευσίνα ακόμη 40 δασοκομάντος.

Μέχρι τη δύση του ηλίου συνέδραμαν από αέρος 6 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα, όπου πραγματοποιούσαν συνεχές ρίψεις νερού, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να την περιορίσουν τη φωτιά

 

Όλες οι υπόλοιπες φωτιές που απασχόλησαν σήμερα την Πυροσβεστική ανά την επικράτεια παραμένουν χωρίς ενεργό μέτωπο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα