Μεγάλη φωτιά στην Κερατέα ανάμεσα σε σπίτια – Εκκένωση του Άνω Δασκαλειού

Διαβάζεται σε 2'
Μεγάλη φωτιά στην Κερατέα ανάμεσα σε σπίτια – Εκκένωση του Άνω Δασκαλειού
ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / FACEBOOK

Τεράστια είναι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για φωτιά που ξέσπασε, το βράδυ του Σαββάτου, στην Κερατέα Αττικής. Μήνυμα του 112 για εκκένωση του Δασκαλειού, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Συναγερμός έχει σημάνει, το βράδυ του Σαββάτου, μετά από μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στο Άνω Δασκαλειό, στην Κερατέα Αττικής, την ώρα που μαίνεται το δύσκολο μέτωπο της Ροδόπης.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ειδοποιήθηκαν περί τις 22:05 για φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή, όπου υπάρχουν και διάσπαρτες οικίες.

Μιλώντας στο NEWS 24/7 ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, επιβεβαίωσε πως η φωτιά βρίσκεται ανάμεσα σε σπίτια και έκανε λόγο για δύσκολη νύχτα.

Η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι τεράστια. Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 38 οχήματα και 4 ομάδες πεζοπόρου.

Το έργο κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Εκκενώθηκε το Δασκαλειό

Λίγο πριν τις 23:00, ήχησε το 112 το οποίο κάλεσε τους κατοίκους στην περιοχή Άνω Δασκαλειό να απομακρυνθούν προς Κερατέα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Λαυρεωτικής, η απομάκρυνση των κατοίκων έγινε με απόλυτη ασφάλεια με λεωφορεία του δήμου και η φωτιά «έγλειψε» κάποια σπίτια, τα οποία ευτυχώς δεν κάηκαν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή τη στιγμή -καθώς έχει κοπάσει κάπως ο άνεμος- καταβάλλεται προσπάθεια να δημιουργηθεί αντιπυρική ζώνη για να ανακοπεί η πορεία της φωτιάς.

Βίντεο από το σημείο

 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Λόγω της φωτιάς η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται στη συμβολή της λεωφόρου Λαυρίου και της επαρχιακής οδού Κερατέας – Αναβύσσου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα