Μεγάλη φωτιά στο Κατακάλι Κορινθίας – Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Μεγάλη φωτιά στο Κατακάλι Κορινθίας – Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις
Φωτιά στο Κατακάλι Κορινθίας korinthostv.gr

Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Κατακάλι Κορινθίας. Διεκόπη η κυκλοφορία στην παλαιά Εθνική Ισθμού - Επιδαύρου.

Μεγάλη κινητοποίηση στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, έχει προκαλέσει πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Κυριακής (21/8) σε δασική έκταση στο Κατακάλι Κορινθίας.

Όπως έγινε γνωστό από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, η φωτιά δεν απειλεί προς το παρόν τον οικισμό, αλλά καίει πυκνό δάσος νότια του χωριού ενώ οι αρχές προχώρησαν σε διακοπή της κυκλοφορίας στην παλαιά Εθνική Ισθμού – Επιδαύρου.

‘Αμεσα κινητοποιήθηκαν μεγάλες δυνάμεις για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Αρχικά επιχειρούσαν 89 πυροσβέστες με 16 οχήματα και πεζοπόρα τμήματα, 10 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα, εκ των οποίων ένα είναι για συντονισμό. Πλέον επιχειρούν 121 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων 26 πυροσβεστών από Φινλανδία και Νορβηγία, 24 οχήματα, 8 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα δύο συντονιστικά και 13 αεροσκάφη. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Παράλληλα, με εντολή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Αλέξιου Ράπανου, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) μεταβαίνει στην περιοχή για τη διερεύνηση των αιτιών εκδήλωσης της πυρκαγιάς.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα