Μένουμε σπίτι: πόσο συνεργάσιμοι είναι οι πολίτες του κόσμου στην απαγόρευση της κυκλοφορίας και ένας λόγος να είσαι κι εσύ

Μένουμε σπίτι: πόσο συνεργάσιμοι είναι οι πολίτες του κόσμου στην απαγόρευση της κυκλοφορίας και ένας λόγος να είσαι κι εσύ

Ένας παραπάνω λόγος να ακολουθήσεις την οδηγία #menoumespiti.

Πριν την εμφάνιση του κορονοϊού, ευχόμασταν να έχουμε λίγο χρόνο παραπάνω στο σπίτι. Τώρα δε μας κρατάει ο τόπος – τον βαρεθήκαμε! Και δεν αρκούν οι εκκλήσεις πολιτικών, επιστημόνων και διεθνών οργανισμών για να μας πείσουν όλους να κόψουμε τις βόλτες.

Γι’ αυτό κάποιοι σκέφτονται λίγο πιο δημιουργικά

Στη Σικελία ο δήμαρχος απείλησε – με drone – ότι θα «πιάσει έναν – έναν» όποιον βολτάρει χωρίς λόγο στους δρόμους. Στην Ανδόρρα οι αστυνομικοί έδωσαν παράσταση χορεύοντας το Baby Shark για να διασκεδάσουν και να επιβραβεύσουν όσους μένουν σπίτι. Ο Ντάνι ντε Βίτο παρακάλεσε με ένα μήνυμά του να μείνουμε σπίτι «γιατί αλλιώς θα τα τινάξει». Οι αστυνομικοί στο Derbyshire της Αγγλίας, σύμφωνα με πληροφορίες, έριξαν ΜΑΥΡΗ ΜΠΟΓΙΑ, σε μία λίμνη για να αποθαρρύνουν τους Instagrammers να επισκέπτονται την περίφημη «Blue lagoon», το αξιοθέατο της περιοχής. Και στα μέρη μας, στη Θεσσαλονίκη, οι αστυνομικοί άρχισαν να μοιράζουν γλαστράκια με το μήνυμα «Μένουμε σπίτι» – ανοιξιάτικο!

Κι εμείς τι κάνουμε; Τελικά μένουμε σπίτι;

Μετά τα Σαββατοκύριακα στις παραλίες και στις Πάρνηθες, το μήνυμα «Μένουμε σπίτι» φαίνεται έχει περάσει στα περισσότερα σπίτια της Ελλάδας. Ειδικά αφού τέθηκε σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας και άρχισαν εντατικοί έλεγχοι και επιβολή προστίμων στα πιο κεντρικά σημεία της χώρας. Η κίνηση στα ΜΜΜ – τα οποία έτσι κι αλλιώς λειτουργούν με περιορισμένη συχνότητα – έχει πέσει κατά τουλάχιστον 50%. Η κίνηση στους δρόμους επίσης. Δεν υπάρχουν στοιχεία ακόμη για την κυκλοφορία αυτοκινήτων, αλλά φαίνεται και από τη συχνότητα ζημιών, Σύμφωνα με πληροφορίες της Hellas Direct, από τις 27 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 23 Μαρτίου, τα ατυχήματα μειώθηκαν κατά 54%, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Αντίστοιχη μείωση, ύψους 40% με 50% παρατήρησαν και με τα περιστατικά Οδικής Βοήθειας.

Ακόμη και η ατμόσφαιρα έχει καθαρίσει: πριν καν τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση μετακινήσεων, το τριήμερο 16 – 18 Μαρτίου, οι ρύποι διοξειδίου του αζώτου μειώθηκαν κατά 48,5%.

Φυσικά τα πρόστιμα πέφτουν βροχή. Από την ημέρα που ξεκίνησε η απαγόρευση κυκλοφορίας, έχουν σημειωθεί πάνω από 7.000 παραβάσεις. Αλλά παράλληλα, φεύγουν πολλά SMS – από αυτά που στέλνουμε πλέον για να πιστοποιήσουμε τον λόγο μετακίνησής μας – κάτι που δείχνει ότι ο κόσμος συμμορφώνεται με τα μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού. Ενδεικτικά, το δεύτερο 24ωρο της απαγόρευσης, στις 24 Μαρτίου, το 13033 διεκπεραίωσε 1,8 εκατ. έγκυρα μηνύματα, τα οποία αντιστοιχούν στο 81% των συνολικών μηνυμάτων που έλαβε η υπηρεσία.

Ο τρόπος που σε υποστηρίζει η Hellas Direct να μείνεις σπίτι!

Η Hellas Direct, η αμιγώς digital ασφαλιστική αυτοκινήτου, ανέλαβε τη δική της πρωτοβουλία για να σε βοηθήσει να μείνεις σπίτι και να κυκλοφορήσεις – και οδηγήσεις – μόνο για τις απολύτως υποχρεωτικές μετακινήσεις. Σου κάνει δώρο την ασφάλεια αυτοκινήτου μέχρι τις 31/05, ακριβώς επειδή θα το χρησιμοποιείς λιγότερο. Εσύ απλώς διαλέγεις τις καλύψεις που θέλεις και τη διάρκεια που θες (πάνω από 120 ημέρες) και συμπληρώνεις τον κωδικό MENOUMESPITI. Το ασφάλιστρό σου μειώνεται κατά 1 μήνα! Είναι online, εύκολο και πάνω απ’ όλα θετικό – σε μία περίοδο που χρειαζόμαστε περισσότερο όσο ποτέ αισιόδοξα μηνύματα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα