Μεσίτης στο Entropia Universe

Μεσίτης στο Entropia Universe

Ένα νυκτερινό κέντρο σε αστεροειδή, πωλήθηκε έναντι 635.000 δολαρίων. Αν και το πρώτο μέρος της πρότασης αφορά σε διαδικτυακό παιχνίδι, τα χρήματα είναι αληθινά. Η απίστευτη ιστορία του Τζον Τζέικομπς, ο οποίος είχε πάρει δάνειο για να αγοράσει τον εικονικό αστεροειδή (Pics)

Ένας ψηφιακός κτηματομεσίτης πούλησε το εικονικό του κλαμπ για 635.000 δολάρια στη μεγαλύτερη αγοραπωλησία που έχει γίνει ποτέ σε διαδικτυακό παιχνίδι.

Ο Τζον Τζέικομπς άφησε άφωνους τους ειδικούς όταν πούλησε το νυχτερινό κλαμπ  Neverdie, σε τιμή ρεκόρ στα πλαίσια του εικονικού παιχνιδιού Entropia Universe.

Μάλιστα αυτή η αγοραπωλησία αποτελεί σταθμό για το παιχνίδι, στο οποίο οι παίκτες δημιουργούν σε ένα τρισδιάστατο κόσμο τις δικές τους πόλεις και εν γένει τον δικό τους κόσμο, χτίζοντας κτίρια και κάνοντας αποικίες.

Ο σκοπός του παιχνιδιού είναι ο ίδιος με το αντίπαλο δέος, το παιχνίδι Second life, να δημιουργήσεις δηλαδή μια καινούργια ζωή, δικό σου σπίτι, φίλους, σχέσεις.

Το νυχτερινό κέντρο του Τζέικομπς είναι το κεντρικό σημείο της Entropia και βρίσκεται σε έναν αστεροειδή ο οποίος βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον εικονικό πλανήτη.

Ο αστεροειδής του περιέχει ένα στάδιο, ένα εμπορικό κέντρο, και πολλά άλλα και του απέφερε 200.000 δολάρια ετησίως από άλλους χρήστες που αγόραζαν προϊόντα και χρησιμοποιούσαν διάφορες υπηρεσίες του.

 

Ο Τζέικομπς είχε αγοράσει τον αστεροειδή το 2005 για 100.000 δολάρια αφού πήρε δάνειο στη πραγματική ζωή βάζοντας  υποθήκη το ίδιο του το σπίτι!

Μάλιστα το παιχνίδι τον άφησε να βγάλει λεφτά από τη πώληση επειδή χρησιμοποιεί όπως λέγεται ένα micropayment επιχειρηματικό μοντέλο. Δηλαδή οι παίκτες συναλλάσσονται με PED- Project Entropia Dollars- τα οποία μπορούν αν αλλάξουν με πραγματικά χρήματα σε μια καθορισμένη συναλλαγματική ισοτιμία.

Αυτό στην ουσία σημαίνει ότι κάθε εικονικό αντικείμενο που αγοράζεται στο παιχνίδι έχει αληθινή αξία στην πραγματική ζωή.

Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, το συνολικό ποσό της συναλλαγής μπορεί να ήταν και το  μεγαλύτερο εικονικό μεν αλλά πραγματικό που σημειώθηκε ποτέ ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ του Έρικ Μπαζ, κάτοικο της Entropia που αγόρασε τον διαστημικό σταθμό Crystal Palace για  330.000 δολάρια το 2009.

Τώρα ο Τζέικομπς σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα έσοδά του για να επεκτείνει τα Neverdie Studios στα οποία έχει προσωπικό 13 άτομα για να σχεδιάζουν και να δημιουργούν νέους πλανήτες στο σύμπαν της Entropia.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα