Μεσολόγγι: Διώχνουν αυτιστικό μαθητή από ΕΠΑΛ λόγω κατάργησης τμήματος

Διαβάζεται σε 2'
Κλειστό σχολείο
Κλειστό σχολείο (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI

Αυτιστικός μαθητής στο Μεσολόγγι τίθεται εκτός του σχολείου όπου φοιτούσε έως σήμερα λόγω της κατάργησης τμήματος. Αντιδρά η εκπαιδευτική κοινότητα.

Ένα ακόμα εξοργιστικό περιστατικό με θύμα έναν αυτιστικό μαθητή καταγράφεται αυτές τις ημέρες στο Μεσολόγγι, συνέπεια των συγχωνεύσεων και της κατάργησης τμημάτων σε διάφορα σχολεία της χώρας, στις οποίες προχωρά το Υπουργείο Παιδείας.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το MEGA, μαθητής της Γ’ Λυκείου που φοιτά στο ΕΠΑΛ Μεσολογγίου, για να συνεχίσει τη φοίτησή του θα πρέπει να “μεταναστεύσει” είτε στο Αγρίνιο είτε στη Ναύπακτο, καθώς το τμήμα Πληροφορικής του εν λόγω ΕΠΑΛ καταργείται, ύστερα από σχετική απόφαση του Υπουργείου, λόγω μικρής συμμετοχής μαθητών.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται, του προτάθηκε να επιστρέψει στη Β’ Λυκείου, να επαναλάβει δηλαδή την τάξη, για να διαλέξει άλλο αντικείμενο σπουδών και να μπορέσει να συνεχίσει τη φοίτησή του στο σχολείο του.

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει τόσο την έντονη αντίδραση της οικογένειας και των συμμαθητών του μαθητή αλλά και σύσσωμης της εκπαιδευτικής κοινότητας της περιοχής.

Ο καθηγητής του ΕΠΑΛ Μεσολογγίου, Παναγιώτης Κατσούλης, με ανάρτησή του στο Facebook, αναφέρει μεταξύ άλλων πως

“Σε μια καλώς ευνοούμενη πολιτεία που στοιχειωδώς παρέχει ανθρωπιστική παιδεία, θα έπρεπε το τμήμα αυτό να λειτουργήσει ακόμη και ΜΟΝΟ με τον Άγγελο! Δυστυχώς όμως ισχύει το αντίθετο. Αν εφαρμοστεί η απόφαση, τότε ο Άγγελος αντί να επιβραβευθεί για την αξιέπαινη προσπάθεια που τον έφερε στη Γ Λυκείου, ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ!

Γιατί αφού δεν μπορεί να μετακινηθεί στο Αγρίνιο ή στην Ναύπακτο για να μην επιδεινωθεί η κατάσταση του – κάτι που δεν το επιτρέπει άλλωστε η μητέρα του – θα πρέπει να επαναλάβει την Β τάξη που πέρυσι επιτυχώς ολοκλήρωσε σε άλλο τομέα”

Η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου. Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου ΕΠΑΛ Μεσολογγίου. Λάβαμε ομόφωνες αποφάσεις ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ της μη έγκρισης λειτουργίας του τμήματος της Γ Πληροφορικής του ΕΠΑΛ Μεσολογγίου για φέτος. Δυστυχώς όμως έως σήμερα οι αρμόδιοι κωφεύουν“, προσθέτει.

Εδώ ολόκληρη η ανάρτησή του:

Δείτε εδώ το βίντεο του NEWS 24/7 με τίτλο “Τι σημαίνει να είσαι αυτιστικός στην Ελλάδα”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα