Μεσολόγγι: Η αποκάλυψη στο “Τούνελ” για το όπλο, τα φυσίγγια και το τετράδιο

Διαβάζεται σε 5'
Το σημείο όπου εντοπίστηκε το άψυχο σώμα του 31χρονου από το Μεσολόγγι
Το σημείο όπου εντοπίστηκε το άψυχο σώμα του 31χρονου από το Μεσολόγγι © Intime p.a./INTIME NEWS

Την πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας του 31χρονου Μπάμπη από το Μεσολόγγι ερεύνησε η εκπομπή “Φως στο Τούνελ” το βράδυ της Παρασκευής (26/01). Το κλειδί που θα ξεκλειδώσει το γρίφο του εγκλήματος.

 

Στο θρίλερ του Μεσολογγίου έστρεψε την έρευνά του το βράδυ της Παρασκευής (26/01) το “Φως στο Τούνελ”, την ώρα που οι Αρχές αναζητούν το κυνηγετικό όπλο και το κινητό του Μπάμπη, η σορός του οποίου εντοπίστηκε σε βαλτώδη περιοχή στην περιοχή της Ευαγγελίστριας και ενώ ο 50χρονος κατηγορούμενος πέφτει συνεχώς σε αντιφάσεις.

“Κλειδί” στην υπόθεση που μπορεί να δώσει απαντήσεις για το κίνητρο της δολοφονίας φέρεται ότι είναι το κινητό του θύματος, καθώς από το συγκεκριμένο τηλέφωνο έγινε έναρξη συνεδρίας στο διαδίκτυο την ώρα που ο άτυχος Μπάμπης επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο του κατηγορούμενου κρεοπώλη. Ήταν 20:37 της Πέμπτης 4 Ιανουαρίου. Η συνεδρία αυτή κράτησε και μετά την δολοφονία του νέου και έκλεισε έντεκα λεπτά πριν τα μεσάνυκτα.

Η εκπομπή “Φως στο Τούνελ” βρέθηκε στο πατρικό σπίτι του θύματος και στο δωμάτιό του, όπου η αδερφή του, Χριστίνα, έδειξε στη δημοσιογράφο της εκπομπής τα προσωπικά αντικείμενα που είχε αφήσει πίσω του, την τελευταία ημέρα πριν χαθούν τα ίχνη του.

“Τα κυνηγετικά του ρούχα είναι εδώ. Η μητέρα μου υποστηρίζει ότι λείπουν κάποια χύμα φυσίγγια για εννιάβολα. Έχει αφήσει το πορτοφόλι του με την ταυτότητά του, το διαβατήριό τους, τις κάρτες του, είναι όλα εδώ. To μοναδικό που πήρε είναι το όπλο του. Υποθέτω ότι έφτανε η διορία που είχε δώσει για να πάρει τα λεφτά του πίσω, και πήρε το όπλο για προστασία“, είπε η αδερφή του θύματος στην κάμερα της εκπομπής.

Αποκαλυπτική ήταν και η μητέρα του 31χρονου Μπάμπη, η οποία μίλησε για το τετράδιο και τις σημειώσεις που κρατούσε για τα δάνεια που έδινε ο νεαρός.

“Βγήκε το πρωί, πρέπει λογικά να τον πήρε ο κρεοπώλης τηλέφωνο και τον ρώτησε αν θα έρθει στο κρεοπωλείο. Ο Μπάμπης τον ρώτησε ‘αν έχουμε κάτι‘ και εκείνος του απάντησε ‘θα τα πούμε από κοντά‘. Όπου και αν πήγαινε μου το έλεγε να μην ανησυχώ. Εκείνη τη μέρα δεν μου είπε τίποτα, ούτε καν μου είπε ότι θα βγει έξω“, είπε αρχικά η μητέρα του Μπάμπη, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς ότι είχε δοθεί ραντεβού για κυνήγι τη νύχτα.

“Εμένα μου είχε πει την Τρίτη που πήγαν με τον κρεοπώλη στα Μούσουρα. Το όπλο του εγώ το είχα. Από το σπίτι λείπουν τα φυσίγγια για εννιάβολα, τα οποία δεν τα αγόρασε ο γιος μου, δεν πήγε στο κατάστημα. Ίσως τα πήρε ο κρεοπώλης και τα έδωσε στον γιο μου“, πρόσθεσε η ίδια.

Στη συνέχεια η μητέρα του 31χρονου Μπάμπη αναφέρθηκε και στα χρηματικά ποσά που δάνειζε ο γιος της, ενώ στάθηκε στο τι είχε πει το θύμα στον κατηγορούμενο, τις ημέρες πριν εξαφανιστεί. “Του είχε πει αν δεν τα έχεις όλα, δώσε μου ό,τι έχεις για να φύγω και εγώ για Ιταλία και να αφήσω πίσω λεφτά. Αυτό του είπε”, δήλωσε η ίδια, μιλώντας επίσης και για το τετράδιό του που βρίσκεται στα χέρια της Ασφάλειας, και στο οποίο υπάρχουν αναλυτικά ποσά και ονόματα που του χρωστούσαν χρήματα.

Κάθε μέρα περιμένω την πόρτα. Πηγαίνω στα χωράφια να ψάξω και νομίζω ότι θα μου μιλήσει το παιδάκι μου και θα μου πει ‘μάνα εδώ είμαι'”, είπε στην κάμερα της εκπομπής η μητέρα του Μπάμπη με τα λόγια της να αποδεικνύονται προφητικά.

Μεσολόγγι: Το χρονικό της υπόθεσης

Ο 31χρονος αγνοείτο από τις 4 Ιανουαρίου. Από την έναρξη των ερευνών, το ενδιαφέρον των Αρχών έχει “κλειδώσει” στον 50χρονο κρεοπώλη, οι ισχυρισμοί του οποίου, δεν ταίριαζαν με τα στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί.

Ο 50χρονος ήταν το τελευταίο άτομο που τον συνάντηση, καθώς, ισχυριζόταν ότι τον μετέφερε κάπου προκειμένου να πάει για κυνήγι. Εκεί ο 31χρονος υποτίθεται ότι θα συναντούσε έναν άλλο φίλο, σύμφωνα με τον κρεοπώλη, τον οποίο όμως δεν ήταν σε θέση να κατονομάσει. Έκτοτε, τα ίχνη του αγνοούνταν.

Σημαντικό στοιχείο στο οποίο είχαν εστιάσει οι Αρχές είναι το ότι ο 50χρονος φέρεται να του χρωστούσε μεγάλο χρηματικό ποσό. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι τον είχε ξεπληρώσει ωστόσο κάτι τέτοιο δεν το επιβεβαιώνει κανείς από τον στενό κύκλο του αγνοούμενου.

Από την Αστυνομία, μεταφέρθηκε το αυτοκίνητο, το μαχαίρι και το κινητό του στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. στην Αθήνα. Το τελευταίο σήμα μάλιστα της κινητής τηλεφωνίας που εξέπεμψε προς το κινητό του είναι σε αντίθετη απόσταση από το σημείο που ισχυρίστηκε ότι τον άφησε και τον είδε τελευταία φορά ο 50χρονος, όπως και τα βιντεοληπτικά υλικά που είχαν στην διάθεσή τους οι αστυνομικοί.

Με τις ημέρες να περνούν και τις έρευνες να συνεχίζονται, 14 ημέρες μετά την εξαφάνισή του 31χρονου, οι αστυνομικές Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του 50χρονου κρεοπώλη. Κι αυτό διότι ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που τον είδε ζωντανό και θεωρείτο ο βασικός ύποπτος για την υπόθεση. Ο 50χρονος κρεοπώλης, όμως, μέχρι και την Τρίτη (23/01) που απολογήθηκε, δεν ομολόγησε τη δολοφονία του 31χρονου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα