Μεσολόγγι: Με πισώπλατα τραύματα η σορός του Μπάμπη – Πώς εντοπίστηκε 17 ημέρες μετά

Διαβάζεται σε 6'
Το σημείο των ερευνών για τον εντοπισμό της σορού του 31χρονου Μπάμπη, στο Μεσολόγγι
Το σημείο των ερευνών για τον εντοπισμό της σορού του 31χρονου Μπάμπη, στο Μεσολόγγι INTIME

Δραματικό τέλος στην εξαφάνιση του 31χρονου Μπάμπη στο Μεσολόγγι μετά τον εντοπισμό της σορού του με τραύματα από κυνηγετικό όπλο στην περιοχή. Το χρονικό της υπόθεσης.

Τραγική είναι η εξέλιξη στο θρίλερ της εξαφάνισης του 31χρονου Μπάμπη στο Μεσολόγγι, καθώς το μεσημέρι της Δευτέρας (22/01) εντοπίστηκε η σορός του σε βαλτώδη περιοχή στον Κάμπο Ευηνοχωρίου.

Ο 31χρονος, όπως δείχνουν τα μέχρι τώρα στοιχεία, είναι θύμα εγκληματικής ενέργειας. Στοιχεία και δεδομένα που ούτε αυτή την φορά φέρονται να «έσπασαν» τον κατηγορούμενο για την ανθρωποκτονία του 31χρονου, ο οποίος μετά από πολύωρη παραμονή στο ανακριτικό γραφείο, προφυλακίστηκε και πήρε τον δρόμο για τις φυλακές για τις συνθήκες των οποίων κατά τη διάρκεια των προηγούμενων κρατήσεών του, ρωτούσε διαρκώς τους συγκρατούμενούς του.

Η σορός του Μπάμπη, όπως όλα δείχνουν, εντοπίστηκε από σωστικά συνεργεία που πραγματοποιούσαν έρευνες με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο που εντόπισε το πτώμα του μέσα σε λασπώδες έδαφος και καλαμιές.

Η κατάσταση της σορού καθιστά μη αναγνωρίσιμο το σώμα του, καθώς εκτός της αποσύνθεσης έφερε και μεγάλες πληγές, ωστόσο αναγνωρίστηκε από τα ρούχα που φορούσε τα οποία ταυτίζονται απόλυτα με τα ρούχα που φορούσε όταν χάθηκαν τα ίχνη του, πριν περίπου 20 ημέρες.

Επίσημη ταυτοποίηση αναμένεται να γίνει με τη λήψη DNA. Στο σημείο έφτασαν αμέσως άντρες της Ασφάλειας και των Εγκληματολογικών που απέκλεισαν τον χώρο και ζητήθηκε και πήγε για την αυτοψία ιατροδικαστής.

Σημάδια καταδίωξης και πισώπλατων πυροβολισμών

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιατροδικαστής διαπίστωσε πως το θύμα που βρέθηκε μπρούμυτα στη λάσπη έφερε πολλαπλούς πυροβολισμούς από κυνηγετικό όπλο στον κορμό και τα πόδια, αρκετά διαμπερή και -όπως όλα δείχνουν- ήταν πισώπλατα πυροβολημένος.

Ο ιατροδικαστής δεν μπόρεσε να καταμετρήσει ακριβώς τα τραύματα από όπλο, λόγω της κατάστασης της σορού και περισσότερο ακριβή στοιχεία αναμένεται από την νεκροψία-νεκροτομή που θα ακολουθήσει.

Εκ πρώτης όψεως φαίνεται το θύμα να καταδιώχθηκε και να πυροβολήθηκε πισώπλατα καταλήγοντας έτσι στο σημείο που βρέθηκε, ωστόσο με το πρώτο φως της ημέρας θα εξερευνηθεί ακόμα καλύτερα ο χώρος για τυχόν ίχνη σύρσης που σε πρώτη φάση δεν φαίνονται.

Σημειώνεται ότι κατηγορούμενος, καθ’ όλη την προανακριτική διαδικασία όλες αυτές τις ημέρες από τους αστυνομικούς, εξεταζόμενος έπεσε σε πλήθος αντιφάσεων, που μία προς μία καταρρίφθηκαν από τα στοιχεία της έρευνας.

Ο κρεοπώλης αποχώρησε από τα δικαστήρια Μεσολογγίου εν μέσω έντονων αποδοκιμασιών από το συγκεντρωμένο πλήθος και τους συγγενείς του θύματος, με την Αστυνομία να είχε λάβει από νωρίς «Δρακόντεια» μέτρα.

Από την  εξαφάνιση στη σύλληψη του κρεοπώλη – Το χρονικό

Ο 31χρονος αγνοείτο από τις 4 Ιανουαρίου. Από την έναρξη των ερευνών, το ενδιαφέρον των Αρχών έχει «κλειδώσει» στον 50χρονο κρεοπώλη, οι ισχυρισμοί του οποίου, δεν ταίριαζαν με τα στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί.

Ο 50χρονος ήταν το τελευταίο άτομο που τον συνάντηση, καθώς, ισχυριζόταν ότι τον μετέφερε κάπου προκειμένου να πάει για κυνήγι. Εκεί ο 31χρονος υποτίθεται ότι θα συναντούσε έναν άλλο φίλο, σύμφωνα με τον κρεοπώλη, τον οποίο όμως δεν ήταν σε θέση να κατονομάσει. Έκτοτε, τα ίχνη του αγνοούνται.

Σημαντικό στοιχείο στο οποίο είχαν εστιάσει οι Αρχές είναι το ότι ο 31χρονος φέρεται να του χρωστούσε μεγάλο χρηματικό ποσό. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι τον είχε ξεπληρώσει ωστόσο κάτι τέτοιο δεν το επιβεβαιώνει κανείς από τον στενό κύκλο του αγνοούμενου.

Από την Αστυνομία, μεταφέρθηκε το αυτοκίνητο, το μαχαίρι και το κινητό του στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. στην Αθήνα. Το τελευταίο σήμα μάλιστα της κινητής τηλεφωνίας που εξέπεμψε προς το κινητό του είναι σε αντίθετη απόσταση από το σημείο που ισχυρίστηκε ότι τον άφησε και τον είδε τελευταία φορά ο 50χρονος, όπως και τα βιντεοληπτικά υλικά που είχαν στην διάθεσή τους οι αστυνομικοί.

Με τις ημέρες να περνούν και τις έρευνες να συνεχίζονται, 14 ημέρες μετά την εξαφάνισή του 31χρονου, οι αστυνομικές Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του 50χρονου κρεοπώλη.

Κι αυτό διότι ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που τον είδε ζωντανό και θεωρείτο ο βασικός ύποπτος για την υπόθεση.

Ο 50χρονος κρεοπώλης, όμως, μέχρι και την Δευτέρα (22/01) που απολογείται, δεν έχει ομολογήσει τη δολοφονία του 31χρονου.

Κατηγορείται για ανθρωποκτονία με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση θα απολογηθεί σήμερα, ενώ τις τελευταίες ημέρες έχει μεταφερθεί σε αστυνομικό τμήμα της ευρύτερης περιοχής για την αποφυγή επεισοδίων.

Αξίζει να σημειωθεί πως προηγουμένως, η αστυνομία προχώρησε σε συνολικά τέσσερις προσαγωγές, δύο άνδρες και δύο γυναίκες.

Η μήνυση της οικογένειας του 31χρονου

Την περασμένη Τετάρτη, η οικογένεια του 31χρονου κατηγόρησε τον κρεοπώλη για ψευδή κατάθεση, προχωρώντας σε μήνυση σε βάρος του.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του 31χρονου επιβεβαίωσε ότι κατατέθηκε μήνυση “από τις δύο αδελφές και τη μητέρα του Μπάμπη. Τα αδικήματα που έχουμε καταγγείλει είναι ανθρωποκτονία εκ προθέσεως κατά παντός υπαίτιου και συμμέτοχου και το έτερο αδίκημα, προσωποποιημένο στον κρεοπώλη είναι η ψευδής κατάθεση”.

Τα στοιχεία που “έδεσαν” την υπόθεση

Ο 50χρονος είχε μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών εξ αρχής και μάλιστα, το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, κλήθηκε για συμπληρωματική κατάθεση στην αστυνομία, όπου και παρέμεινε καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, μέχρι τη σύλληψή του.

Ο κρεοπώλης, μετά την εξαφάνιση του 31χρονου, είχε πέσει σε πολλαπλές αντιφάσεις, αφού στην αρχική του κατάθεση είχε ισχυριστεί πως ο τελευταίος τον είχε καλέσει εκείνο το βράδυ για να συναντηθούν, ενώ φαίνεται να προκύπτει πως συνέβη το αντίθετο.

Οι δύο τους φέρεται να είχαν διαφωνήσει έντονα πριν την εξαφάνιση του 31χρονου για χρήματα που του χρωστούσε ο κρεοπώλης. Μάλιστα, σύμφωνα με σχετικά ρεπορτάζ, ένα από τα μηνύματα που φέρεται να στάλθηκαν από τον 31χρονο στον κρεοπώλη, λίγες ώρες πριν εξαφανιστεί, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μέχρι την Κυριακή θέλω τα λεφτά που μου χρωστάς γιατί φεύγω Ιταλία».

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, ένα ακόμη στοιχείο που έπαιξε καθοριστικό ρόλο είναι η καταγραφή από κάμερα ασφαλείας της διαδρομής του αυτοκινήτου του. Σε βίντεο φέρεται να έχει καταγραφεί να μπαίνει στο χωράφι στην περιοχή Ευηνοχωρίου ή Μποχόρι και να εξέρχεται 50 λεπτά μετά, από άλλο σημείο.

Σημειωτέον πως ο ισχυρισμός του στις αρχές, όταν κλήθηκε για κατάθεση, ήταν πως άφησε τον 31χρονο για κυνήγι, έκανε αναστροφή και έφυγε.

Τέλος, σημαντικό ρόλο στην έρευνα έπαιξαν οι καταθέσεις ατόμων, που ανέφεραν ότι σε συζητήσεις που είχαν με τον κρεοπώλη, φέρεται να αναφέρθηκε στον 31χρονο, αφήνοντας να εννοηθεί πως τον δολοφόνησε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα