Μεσολόγγι: Με κυνηγετικό όπλο η δολοφονία του Μπάμπη

Διαβάζεται σε 4'
Το σημείο των ερευνών για τον εντοπισμό της σορού του 31χρονου Μπάμπη, στο Μεσολόγγι
Το σημείο των ερευνών για τον εντοπισμό της σορού του 31χρονου Μπάμπη, στο Μεσολόγγι INTIME

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του 31χρονου στο Μεσολόγγι μετά τον εντοπισμό της σορού του και την φυλάκιση του 50χρονου κρεοπώλη. Τα επόμενα βήματα των Αρχών.

Με κυνηγετικό όπλο έγινε η δολοφονία του 31χρονου Μπάμπη, η σορός του οποίου βρέθηκε σε βαλτώδη περιοχή, στον Κάμπο Ευηνοχωρίου, ανατολικά της λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου την Δευτέρα (22/01).

Οι αρχές έχουν εντοπίσει πολλαπλά τραύματα από κυνηγετικό όπλο στο σώμα του 31χρονου, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να πουν για πόσα πρόκειται, λόγω της κατάστασης προχωρημένης σήψης της σορού. Ξεκάθαρη εικόνα αναμένεται να υπάρξει μετά τη διαδικασία νεκροψίας – νεκροτομής.

Εν τω μεταξύ, οι αστυνομικοί έχουν αποκλείσει την περιοχή όπου βρέθηκε η σορός του 31χρονου Μπάμπη. Το συγκεκριμένο σημείο είναι κοντά στην περιοχή των πρώην ΤΕΙ, όπου τις προηγούμενες ημέρες είχαν εντοπιστεί σήματα κινητών τηλεφώνων.

Η σορός βρέθηκε κατά τη διάρκεια ερευνών από πραγματογνώμονα που είχε οριστεί, με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου, ο οποίος είχε μυρίσει ρούχα του 31χρονου.

Επίσης, μαζί με τον πραγματογνώμονα ήταν ένας αστυνομικός και ένας πυροσβέστης. Στο σημείο έσπευσε και ιατροδικαστής, η συνδρομή του οποίου καθίσταται απαραίτητη σ’ αυτή τη φάση των ερευνών.

Οι επίσημες διαδικασίες ταυτοποίησης θα ολοκληρωθούν μετά την μεταφορά της σορού στην ιατροδικαστική υπηρεσία Πατρών, όπου θα πραγματοποιηθεί και νεκροψία-νεκροτομή για τον προσδιορισμό των αιτιών του θανάτου.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί έχουν αποκλείσει τον χώρο όπου βρέθηκε η σορός, προκειμένου να πραγματοποιήσουν έρευνες, για τον εντοπισμό ευρημάτων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δεν είχαν εντοπιστεί μέχρι αργά το απόγευμα, κάποιο όπλο ή κινητό τηλέφωνο.

Στη φυλακή ο 50χρονος κρεοπώλης – “Λύγισε” η μητέρα του Μπάμπη

Στο μεταξύ, ο 50χρονος κρεοπώλης που κατηγορείται για ανθρωποκτονία με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση οδηγείται πλέον στη φυλακή μετά από μια μαραθώνια απολογία, που διήρκησε από το πρωί μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Ο 50χρονος, τις τελευταίες ώρες, βρέθηκε εντός του δικαστικού μεγάρου, όπου απολογείτο, ενώ έξω από το κτίριο στέκονταν φίλοι και οι συγγενείς του 31χρονου Μπάμπη, εκφράζοντας την οργή τους κατά του κατηγορουμένου.

Μάλιστα, η ενημέρωση για τις τραγικές εξελίξεις έγινε στον τηλεοπτικό αέρα, με τη μητέρα του 31χρονου να λυγίζει και τα παιδιά της να προσπαθούν να τη συγκρατήσουν.

Την ίδια στιγμή, κάποιος από το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί άρχισε να φωνάζει «δολοφόνε», αναφερόμενος προφανώς στον 50χρονο κρεοπώλη, με τη μητέρα και τις αδερφές του να ξεσπούν σε κλάματα.

Εξαφάνιση στο Μεσολόγγι: Τα στοιχεία που “έδεσαν” την υπόθεση

Ο 50χρονος είχε μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών εξ αρχής και μάλιστα, το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, κλήθηκε για συμπληρωματική κατάθεση στην αστυνομία, όπου και παρέμεινε καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, μέχρι τη σύλληψή του.

Ο κρεοπώλης, μετά την εξαφάνιση του 31χρονου Μπάμπη, είχε πέσει σε πολλαπλές αντιφάσεις, αφού στην αρχική του κατάθεση είχε ισχυριστεί πως ο τελευταίος τον είχε καλέσει εκείνο το βράδυ για να συναντηθούν, ενώ φαίνεται να προκύπτει πως συνέβη το αντίθετο.

Οι δύο τους φέρεται να είχαν διαφωνήσει έντονα πριν την εξαφάνιση του 31χρονου για χρήματα που του χρωστούσε ο κρεοπώλης. Μάλιστα, σύμφωνα με σχετικά ρεπορτάζ, ένα από τα μηνύματα που φέρεται να στάλθηκαν από τον 31χρονο στον κρεοπώλη, λίγες ώρες πριν εξαφανιστεί, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μέχρι την Κυριακή θέλω τα λεφτά που μου χρωστάς γιατί φεύγω Ιταλία».

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, ένα ακόμη στοιχείο που έπαιξε καθοριστικό ρόλο είναι η καταγραφή από κάμερα ασφαλείας της διαδρομής του αυτοκινήτου του. Σε βίντεο φέρεται να έχει καταγραφεί να μπαίνει στο χωράφι στην περιοχή Ευηνοχωρίου ή Μποχόρι και να εξέρχεται 50 λεπτά μετά, από άλλο σημείο.

Σημειωτέον πως ο ισχυρισμός του στις αρχές, όταν κλήθηκε για κατάθεση, ήταν πως άφησε τον 31χρονο για κυνήγι, έκανε αναστροφή και έφυγε.

Τέλος, σημαντικό ρόλο στην έρευνα έπαιξαν οι καταθέσεις ατόμων, που ανέφεραν ότι σε συζητήσεις που είχαν με τον κρεοπώλη, φέρεται να αναφέρθηκε στον 31χρονο, αφήνοντας να εννοηθεί πως τον δολοφόνησε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα