Μετάλλαξη Δέλτα: Μεταδίδεται πριν τα συμπτώματα – Οι ασφαλείς προορισμοί για διακοπές

Μετάλλαξη Δέλτα: Μεταδίδεται πριν τα συμπτώματα – Οι ασφαλείς προορισμοί για διακοπές
Στιγμιότυπο από το λιμάνι του Πειραιά ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Πού πρέπει να πάνε οι πολίτες διακοπές, σε μια περίοδο που η μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού έχει αρχίσει να εξαπλώνεται επικίνδυνα και στη χώρα μας.

Αλλεπάλληλες είναι οι συστάσεις των ειδικών σχετικά με την επικινδυνότητα της Μετάλλαξης Δέλτα, λόγω της μεγαλύτερης μεταδοτικότητας που έχει σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Η εν λόγω μετάλλαξη έχει ήδη αρχίσει να κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία της στη χώρα μας, με καθημερινή αύξηση κρουσμάτων, γεγονός που προκαλεί μεγάλη ανησυχία.

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ και Πρόεδρος Ινστιτούτου Πρόληψης, Αθηνά Λινού μιλώντας στο STAR αναφέρθηκε στα νέα δεδομένα σχετικά με τη Μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού, τονίζοντας ότι είναι εξαιρετικά μεταδοτική και το ιικό φορτίο είναι πολύ υψηλό από τις πρώτες μέρες νόσησης.

“Το ιικό φορτίο ειναι πολύ υψηλό και από τις πρώτες μέρες. Μεταδίδεται δηλαδή η νόσος πριν δώσει συμπτώματα, πολύ περισσότερο από τις προηγούμενες μορφές τις νόσου, ενώ η μεταδοτικότητα είναι διπλάσια από το πρώτο στέλεχος της Γουχάν. Είναι πάρα πολύ εύκολα να μεταδοθεί, είναι πάρα πολύ επικίνδυνο”, ανέφερε η κ. Λινού.

Αναφορικά με τις διακοπές, η κ. Λινού δήλωσε: “Ο κόσμος πρέπει να πάει εκεί που θα υπάρχουν όσο το δυνατόν λιγότεροι άνθρωποι και όπου και να πάει να προσπαθήσει να συναντηθεί με ελάχιστους, με μία οικογένεια ή δύο, που να μπορεί να ελέγχεται η κατάσταση. Αν μεταβεί οδικά μειώνεται ο κίνδυνος, γιατί και αρκετά από τα πλοία μας δεν έχουν ικανό ελεύθερο χώρο και στα αεροπλάνα υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος να νοσεί κάποιος μέσα στον κλειστό χώρο”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα