Μεταμοσχευτικό Κέντρο Κερατοειδούς στην Αλεξανδρούπολη

default image

Η πρώτη μεταμόσχευση κερατοειδούς πραγματοποιήθηκε με επιτυχία σε έναν 70χρονο στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης

Η πρώτη μεταμόσχευση κερατοειδούς πραγματοποιήθηκε με επιτυχία σε έναν 70χρονο στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. 

Με την επέμβαση αυτή ξεκίνησε και επίσημα η λειτουργία του Μεταμοσχευτικού Κέντρου Κερατοειδούς που στο εξής θα παρέχει υπηρεσίες σε ασθενείς του νοσηλευτικού ιδρύματος, μετά από σχετική απόφαση του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων. Το Μεταμοσχευτικό Κέντρο της Αλεξανδρούπολης είναι το δεύτερο που λειτουργεί στην Ελλάδα, μετά το αντίστοιχο του Ηρακλείου Κρήτης. 

Σε δηλώσεις του ο Διευθυντής της Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής κ. Βασίλης Κοζομπόλης, ανέφερε πως η μετεγχειρητική πορεία του 70χρονου ασθενούς που υπεβλήθη στην επέμβαση μεταμόσχευσης εξελίσσεται ομαλά, ενώ 15 ακόμη άτομα έχουν ήδη εγγραφεί στη λίστα ασθενών. Παράλληλα, στο Κέντρο Έρευνας και Θεραπείας Οφθαλμολογικών Παθήσεων, που λειτουργεί εδώ και δύο μήνες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, αντιμετωπίζονται με λέιζερ παθήσεις όπως η μυωπία, ο αστιγματισμός και η πρεσβυωπία.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα