Μετρό, λεωφορείο, Ηλεκτρικός: Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς στην απεργία

Μετρό, λεωφορείο, Ηλεκτρικός: Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς στην απεργία
Στιγμιότυπο από τον σταθμό του Μετρό "Ακρόπολη" (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη. Στάσεις εργασίας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Τι θα γίνει με πλοία, τρένα και προαστιακό

Πρόκειται για τη 35η γενική απεργία από το 2010. Αφορμή για τη νέα κινητοποίηση στάθηκαν οι αλλαγές που προωθούνται στο ασφαλιστικό, με τα σωματεία να καταγγέλλουν τη κυβέρνηση για προσχηματικό διάλογο και για διαδικασία – παρωδία.

Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ( τρόλεϊ, λεωφορεία, μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ), θα λειτουργήσουν την Πέμπτη, από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Ταυτόχρονα, θα ακυρωθούν όλα τα  δρομολόγια σε τρένα και προαστιακό, ενώ δεν θα λειτουργήσει  και το τμήμα του μετρό από τη Δ. Πλακεντίας μέχρι το αεροδρόμιο.

Αναλυτικά τα δρομολόγια που ματαιώνονται είναι τα εξής:

Τετάρτη 02/12/2015

Μεταξύ Αθηνών – Θεσσαλονίκης – Αθηνών τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 600, 601

Μεταξύ Θεσσαλονίκης – Έδεσσας – Φλώρινας – Θεσσαλονίκης τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 743, IC 85

Μεταξύ Πειραιώς – Αθηνών – Αφιδνών – Χαλκίδας – Αφιδνών – Αθηνών – Πειραιώς τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 2540,12540, 12545, 2545

Μεταξύ Αλεξανδρούπολης – Δικαίων – Αλεξανδρούπολης το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας IC 90

Μεταξύ Λάρισας – Βόλου – Λάρισας τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 2576 ,2577

Πέμπτη 03/11/2015

Όλες οι επιβατικές αμαξοστοιχίες, καθώς και τα λεωφορεία που εκτελούν εσωτερικές διαδρομές εντός του Δικτύου, εκτός των Διεθνών δρομολογίων που στο Ελληνικό τμήμα θα εκτελεστούν με λεωφορεία.

Οι αμαξοστοιχίες 600, 601 θα κυκλοφορήσουν χωρίς τα διδάπεδα οχήματα μεταφοράς αυτοκινήτων, μετά τη λήξη της απεργίας (Πέμπτη προς Παρασκευή) από Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα.

Παρασκευή 04/12/2015

Στο τμήμα γραμμής μεταξύ Φλώρινας-Θεσσαλονίκης δεν θα πραγματοποιηθεί το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας IC 82 και τμήμα γραμμής μεταξύ Δικαίων-Αλεξανδρούπολης το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας IC 91

Παράλληλα, δεμένα θα παραμείνουν και τα πλοία στα λιμάνια.

Στην κινητοποίηση θα συμμετάσχει το προσωπικό των ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΤΑ). Το προσωπικό των δημοσίων νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ, οι καθηγητές και οι δάσκαλοι, οι εργαζόμενοι στα υπουργεία, τις εφορίες, τα ασφαλιστικά ταμεία, τους δήμους και τις πολεοδομίες, οι εργαζόμενοι στις τράπεζες.

Τα δυο σωματεία, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ,  ανακοίνωσαν ότι θα πραγματοποιήσουν την κεντρική απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 το πρωί, ενώ το ΠΑΜΕ θα προχωρήσει σε ξεχωριστό συλλαλητήριο, μια ώρα νωρίτερα, στην Ομόνοια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα