Μια πράξη που κάνει τους άστεγους συμπολίτες μας να χαμογελούν

Μια πράξη που κάνει τους άστεγους συμπολίτες μας να χαμογελούν

Warm kits για τους αστέγους της Αθήνας, με τη βοήθεια της LG Electronics και της Ithaca Laundry.

Kάθε κοινωνία κρίνεται, όπως συνηθίζουμε να λέμε, από το πώς αντιμετωπίζει τα πλέον αδύναμα μέλη της. Και όταν, μάλιστα, πρόκειται για ανθρώπους, οι οποίοι ζουν στον δρόμο, η προσφορά βοήθειας έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία.

Στην Αθήνα, ο αριθμός των αστέγων υπολογίζεται σε περίπου 800, ενώ σε όλην την Ελλάδα μπορεί και να ξεπερνάει τις 20.000. Μέχρι και σήμερα, ωστόσο, δεν έχει υπάρξει μια αξιόπιστη πανελλαδική καταμέτρηση όσων διαβιούν σε συνθήκες αστεγίας.

Στην πρωτεύουσα, οι δρόμοι του ιστορικού κέντρου αποτελούν τα βασικά σημεία, όπου αυτοί οι άνθρωποι επιλέγουν να «χτίσουν» τα πρόχειρα σπίτια τους.

Ανεξαρτήτως των διαφορετικών λόγων που έχουν οδηγήσει τον καθένα σε αυτήν τη συνθήκη, το μόνο βέβαιο είναι ότι οι ανάγκες τους είναι τεράστιες και επείγουσες, ιδίως κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Ζεστά ρούχα για όλους

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο η LG Electronics, για ακόμη μία φορά, έρχεται να συμβάλει αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι καλούνται να επιβιώσουν τις κρύες ημέρες -και κυρίως νύχτες- των εορτών.

Σε συνεργασία, λοιπόν, με το Ithaca Laundry -το κινητό πλυντήριο ρούχων-, δώρισε δεκάδες «warm kits», με στόχο την προστασία από το κρύο και τη βροχή όσων συμπολιτών μας το έχουν ανάγκη. Πρόκειται, συγκεκριμένα, για 50 kits – τσάντες, οι οποίες περιλαμβάνουν ισοθερμικά είδη ρουχισμού.

Τα kits διανεμήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, στο εμπορικό τρίγωνο της πρωτεύουσας και συγκεκριμένα στις περιοχές Κλαυθμώνος, Σταδίου, Ερμού, Αθηνάς, Ομόνοια, Μοναστηράκι, Θησείο και Ψυρρή.

Η μακρά συνεργασία με το Ithaca Laundry

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η συνεργασία της LG Electronics με το Ithaca Laundry μετρά αρκετά χρόνια -από το 2016-, αντανακλώντας την ευαισθησία και τον σεβασμό προς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άστεγοι συμπολίτες μας.

Μέσα σε αυτά τα χρόνια, η εταιρεία έχει παραχωρήσει στη μη κερδοσκοπική οργάνωση όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό για το πλύσιμο και το στέγνωμα των ρούχων των αστέγων.

Ξεκίνησε με την παραχώρηση δύο πλυντηρίων και δύο στεγνωτηρίων για τον εξοπλισμό της κινητής μονάδας, ενώ συνέχισε με τη δημιουργία δύο θέσεων εργασίας στην οργάνωση, η οποία παρέχει ευκαιρίες εργασιακής επανένταξης

Το 2020, η LG παρείχε στην Ithaca όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό για τη λειτουργία της στο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων του δήμου Αθηναίων (πέντε πλυντήρια και πέντε στεγνωτήρια), συμβάλλοντας ακόμα περισσότερο στο σημαντικό έργο της.

H Ithaca Laundry ιδρύθηκε το 2015 και λειτουργεί την -πρώτη στην Ευρώπη- κινητή μονάδα πλυντηρίου ρούχων, προσφέροντας παράλληλα και υπηρεσίες επανένταξης, με στόχο τη μείωση του κοινωνικού αποκλεισμού. Μέχρι σήμερα έχει βοηθήσει πάνω από 6.000 ανθρώπους, ένα τεράστιο έργο, το οποίο έρχεται να συνδράμει με κάθε δυνατό τρόπο η LG Electronics.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα