Mini PC για το σαλόνι

Mini PC για το σαλόνι

Η Fujitsu Siemens Computers λανσάρει την επόμενη γενιά στα mini PC με το νέο Esprimo Q5020

Η Fujitsu Siemens Computers λανσάρει την επόμενη γενιά στα mini PC με το νέο Esprimo Q5020. Το νέο mini PC της Fujitsu Siemens είναι ο διάδοχος του δημοφιλούς Εsprimo Q5010 και απευθύνεται στον επαγγελματία αλλά και στον μέσο χρήστη που δίνει. ιδιαίτερη σημασία στο λειτουργικό του χώρο. Με μέγεθος 5 x 16.5 x 16.5 εκατ και βάρος μικρότερο των δύο κιλών. είναι ιδανικό και για εύκολη μεταφορά



Παρά το μικρό του μέγεθος, το Q5020 δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τoυς συμβατικούς προσωπικούς υπολογιστές. Η μητρική του κάρτα είναι βασισμένη στο τελευταίο chipset της Intel, το GM965, και ενσωματώνει τις κάρτες γραφικών (με δύο εξόδους, DVI και VGA) και ήχου καθώς και δύο memory slots χωρητικότητας έως 4GB.



H Fujitsu Siemens προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής επεξεργαστή από μία μεγάλη γκάμα της Intel που ξεκινά από τον φθηνό Celeron 540 και φθάνει στον διπλοπύρηνο και αρκετά γρήγορο επεξεργαστή Intel Core 2 Duo T7250. Επίσης, έχετε την επιλογή στο μέγεθος του αποθηκευτικού χώρου που θα διαθέτει το σύστημα, αφού μπορεί να ενσωματωθεί σκληρός δίσκος τύπου SATA II των 80, των 120 ή των (απαραίτητων!) 160 GB.



Στον standard εξοπλισμό περιλαμβάνεται και οδηγός εγγραφής DVD τύπου slot. Επιπρόσθετα, μπορείτε να επιλέξετε τα Windows Vista ή τα Windows ΧP ως λειτουργικό του συστήματος.



Στον τομέα της συνδεσιμότητας το Q5020 είναι επίσης πλήρες καθώς προσφέρει δυνατότητα ασύρματης δικτύωσης σε WLAN και θύρα Ethernet, για σύνδεση στο διαδίκτυο με καλώδιο, την οποία και
συνιστάμε . Επιπλέον, διαθέτει 4 θύρες USB, οι δύο από τις οποίες είναι στην πρόσοψη του υπολογιστή για μεγαλύτερη χρηστικότητα.



Σημαντικός παράγοντας θεωρείται και η 30 τοις εκατό λιγότερη κατανάλωση ενέργειας του νέου ESPRIMO Q5020 από τα συμβατικά PC και το πόσο αθόρυβο είναι χάρη στο «έξυπνο» σύστημα ψύξης. Έχει επίσης πιστοποιηθεί με το Energy Star 4.0 από το Environmental Protection Agency (EPA) των Ηνωμένων Πολιτειών.



To Esprimo Q5020 θα διατεθεί σύντομα στην αγορά σε τιμή που θα ξεκινά από τα 550 ευρώ περίπου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα