Φωτιά στη Βάρης-Κορωπίου: Κοντά σε σπίτια οι φλόγες – Απανωτά 112 για εκκενώσεις

Διαβάζεται σε 2'
Φωτιά, φωτογραφία αρχείου
Φωτιά, φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Μήνυμα εκκένωσης από το 112 στους πολίτες των περιοχών Λαμπρικά και Κίτσι λόγω φωτιάς που ξέσπασε στη Βάρης – Κορωπίου. Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής.

Τεράστια κινητοποίηση της Πυροσβεστικής μετά από φωτιά που ξέσπασε στη Βάρης – Κορωπίου το μεσημέρι της Τετάρτης (19/06), με το 112 να προχωρά στην αποστολή διαδοχικών μηνυμάτων, με οδηγίες για εκκένωση προς τους πολίτες.

Η φωτιά προκαλεί ανησυχία καθώς κοντά στην εστία της υπάρχουν κάποια εργοστάσια, όπως επίσης και σπίτια. 

Σοκαριστικές είναι οι εικόνες που έρχονται από το σημείο.

Μηνύματα του 112 για εκκενώσεις

Στο τελευταίο μήνυμά του το 112 καλεί όσους βρίσκονται στην περιοχή Κίτσι Κορωπίου να εκκενώσουν προς Βάρη.

Νωρίτερα, ένα άλλο μήνυμα καλούσε όσους βρίσκονται στην περιοχή Λαμπρικά να απομακρυνθούν προς τη λεωφόρο Αγίας Μαρίνας.

 

Ειδοποίηση στα κινητά τους, μέσω μηνύματος από το 112, έλαβαν αρχικά όσοι πολίτες βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή λόγω της φωτιάς, ώστε να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Η πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση και χαμηλή βλάστηση επί της Λεωφόρο Βάρης-Κορωπίου και στο σημείο γίνεται μεγάλη κινητοποίηση από την Πυροσβεστική με τη συνδρομή και εναέριων μέσων.

Στο σημείο επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 16 οχήματα ενώ από αέρος συνδράμουν 2 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Κλειστή η έξοδος της Αττικής Οδού

Κλειστή είναι η έξοδος της Αττικής Οδού για τους προορισμούς Κορωπί – Βάρη – Αγία Μαρίνα λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή Κορωπίου-Αγίας Μαρίνας. Παραμένει ανοιχτή η έξοδος προς τους προορισμούς Μαρκόπουλο – Παιανία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα