Μήνυση κατά των φυλακών κατέθεσε ο Χριστόδουλος Ξηρός

Μήνυση κατά των φυλακών κατέθεσε ο Χριστόδουλος Ξηρός
Ο Χριστόδουλος Ξηρός μεταφέρεται από αστυνομικούς των ΕΚΑΜ στην έξοδό του από τα δικαστήρια της Ευελπίδων μετ'α την απολογία του στον εισαγγελέα την Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) eurokinissi

Ο καταδικασθείς για συμμετοχή στην οργάνωση 17Ν μήνυσε τον εισαγγελέα, το διευθυντή και των αρχιφύλακα των φυλακών Νιγρίτας για βασανισμό και εξευτελιστική συμπεριφορά

Μήνυση κατά του εποπτεύοντος εισαγγελέα των φυλακών Νιγρίτας, του διευθυντή και του αρχιφύλακα των φυλακών, κατέθεσε ο Χριστόδουλος Ξηρός, κάνοντας λόγο για βασανισμό και εξευτελιστική συμπεριφορά από την πλευρά των οργάνων της πολιτείας.

Ο Χ. Ξηρός ζητά τη σε βάρος τους ποινική δίωξη, υποστηρίζοντας ότι από την πρώτη στιγμή της κράτησής του τέθηκε σε καθεστώς απομόνωσης, η οποία τού παρουσιάστηκε ως μονόδρομος προκειμένου να είναι ασφαλής ο ίδιος.

Ούτε όμως, η μεταφορά του στη Νιγρίτα βελτίωσε την κατάσταση, αφού όπως λέει στη μηνυτήρια αναφορά, ο διευθυντής των φυλακών του συμπεριφέρεται εξευτελιστικά, λέγοντάς του “με αυτά που έχεις κάνει και λίγα έχεις πάθει”, “εκεί να ψοφίσεις μόνος σου στο κελί σου” ενώ καταγγέλλει ότι βρίσκεται σε καθεστώς πλήρους απομόνωσης, αφού του απαγορευόταν ακόμη και η τηλεφωνική επικοινωνία για κάποιες ημέρες, ενώ τον είχαν αφήσει για μία εβδομάδα χωρίς ρεύμα στο κελί του.

 “Η απάνθρωπη αυτή σε βάρος μου συμπεριφορά, σε συνδυασμό με την πλήρη και ολοκληρωτική απομόνωσή μου, επέδρασε πολύ άσχημα στην ήδη βεβαρημένη ψυχική μου κατάσταση, εμφανίζοντας καταθλιπτική συμπεριφορά και έλλειψη αντίληψης της πραγματικότητας, η οποία με οδήγησε σε εμφάνιση ψυχωσικού νοήματος βάζοντας φωτιά στο κελί μου” καταλήγει ο Χ. Ξηρός, προσκομίζοντας σχετική γνωμοδότηση κλινικής νευροψυχολόγου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα