Πολυζωγοπούλου: “Ο Λύτρας επιδιώκει την τρομοκράτησή μου” – Τι αναφέρει στη μήνυση

Διαβάζεται σε 7'
Η Σοφία Πολυζωγοπούλου
Η Σοφία Πολυζωγοπούλου ΤΑΣΟΣ ΚΟΝΤΟΚΩΣΤΑΣ/PAPADAKIS PRESS

Τι αναφέρει στη μηνυτήρια αναφορά η σύζυγος του Απόστολου Λύτρα και θύμα ενδοοικογενειακής βίας, Σοφία Πολυζωγοπούλου.

Την ένταση αλλά και τη φορτικότητα με την οποία επιχείρησε ο κατηγορούμενος Απόστολος Λύτρας να προσεγγίσει τη σύζυγό του παρά τους περιοριστικού όρους που του έχουν επιβληθεί, επιχειρεί να περιγράψει στη μήνυσή της η σύζυγος του και θύμα ενδοοικογενειακής βίας, Σοφία Πολυζωγοπούλου. Υποστηρίζει πως στόχος του ποινικολόγου είναι «η τρομοκράτησή μου και η επιβάρυνση της ψυχικής μου υγείας».

Η 37χρονη, θύμα ενδοοικογενειακής βίας, έφτασε στο σημείο να υποβάλει μηνυτήρια αναφορά κατά δύο προσώπων υποστηρίζοντας πως «ενήργησαν ως όργανα με την πειθώ τις προτροπές και την φορτικότητα του Αποστόλου Λύτρα με συνέπεια να έχει καταστεί ο ίδιος ηθικός αυτουργός των πράξεών τους, αλλά και αυτουργός της παραβίασης της διάταξης των περιοριστικών όρων».

Τα μηνύματα

Στη μηνυτήρια αναφορά περιγράφει αναλυτικά μετά την απολογία του Απ. Λύτρα για το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Όπως αναφέρει, ο ποινικολόγος παραβίασε τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης συναναστροφής με τη σύζυγο του και επιδίωξε «την περαιτέρω τρομοκράτηση μου και την επιβάρυνση της ψυχικής μου υγείας. Ήδη από χθες παρακολουθούμαι από ψυχολόγο της αστυνομίας και το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί μου μου προκαλεί τρόμο και ανησυχία».

Όπως αναφέρει, το μεσημέρι της 17ης Ιουνίου ο κατηγορούμενος της έστειλε γραπτά μηνύματα στο κινητό. «Κατόπιν αυτών αναγκάστηκα να τον κάνω αποκλεισμό μέσω σχετικής εφαρμογής που έχει το κινητό μου» αναφέρει, εξηγώντας πως τελικά αυτό είχε σαν αποτέλεσμα συνεργάτης του συζύγου της να την προσθέσει σε μία ομαδική συνομιλία στο Viber.

«Συμμετείχα εγώ, ο σύζυγος μου και ο δικηγόρος. Είμαι πεπεισμένη ότι αυτό έχει γίνει κατόπιν εντολής που έλαβε από το σύζυγό μου καθώς ήδη ο δικηγόρος με έχει καλέσει πάρα πολλές φορές θέλοντας να μου μεταφέρει μηνύματα από τον σύζυγό μου, παρόλο που του έχω πει ότι δεν θέλω την παραμικρή επαφή» υποστηρίζει.

Σύμφωνα με την μήνυση, «στη συνομιλία αυτή απέστειλε μηνύματα ο σύζυγος μου λέγοντας ότι προσπαθούν τα παιδιά του να μιλήσουν μαζί μου και να έρθουν στο σπίτι να πάρουν λεφτά. Σημειωτέον ότι μετά την απολογία του και αφού αφέθηκε ελεύθερος, οι κόρες του και ο εν λόγω δικηγόρος ήρθαν από το σπίτι ζητώντας μου ρούχα και χρήματα του πατέρα τους και τους παρέδωσα κάποια ρούχα και ένα τσαντάκι με χρήματα που είχε στο σπίτι».

Ωστόσο, σύμφωνα με τη δικηγόρο, το βράδυ της 18ης Ιουνίου η πρώην σύζυγος και ο δικηγόρος – συνεργάτης εμφανίστηκαν στο σπίτι, μαζί με μια από τις κόρες του Απ. Λύτρα. «Περίπου στις 10 το βράδυ βρισκόμουν στην οικία μου μαζί με τους γονείς μου και αφού έχω επιστρέψει λίγη ώρα με περιπολικό από την ψυχολογική υποστήριξη που δέχομαι, στην οποία με πηγαίνουν και με φέρνουν αστυνομικοί, αντιληφθήκαμε και οι τρεις να ανοίγει εξώπορτα του σπιτιού. Να σημειώσω ότι κλειδιά του σπιτιού υπάρχουν τρία. Δύο ζευγάρια κλειδιά που έχω εγώ στην κατοχή μου και ήταν μέσα στο σπίτι και ένα ακόμα το οποίο, ο μόνος που έχει στην κατοχή του είναι ο κατηγορούμενος σύζυγός μου και τα οποία προφανώς ο ίδιος δεν παρέδωσε στις ανακριτικές αρχές όταν έλαβε γνώση της διάταξης του περιοριστικού όρου της μετοίκησης» περιγράφει και συνεχίζει: «Αμέσως πάτησα το μπουτόν πανικού που μου έχει χορηγηθεί από την αστυνομία και το ιδιωτικό κουμπί πανικού που έχω στην κατοχή μου και είναι συνδεδεμένο με τον συναγερμό και χτυπάει απευθείας στην αστυνομία. Εγώ βρισκόμουν στο σαλόνι και από τα παράθυρα είδαμε να έχουν έρθει στον χώρο ο δικηγόρος, η πρώην σύζυγος του κατηγορουμένου και η μεγάλη κόρη του συζύγου μου. Ο πατέρας μου φώναξε “τι κάνετε μέσα στο σπίτι;” και η πρώην σύζυγος απάντησε “εδώ είναι το σπίτι του Αποστόλη και ήρθαμε να πάρουμε ό,τι θέλουμε”».

Στη συνέχεια, η μηνύτρια του ζήτησε να φύγουν και «να σεβαστούν την κατάσταση μου και να μείνει μόνο το παιδί», ενώ και ο φρουρός επιχείρησε να τους απομακρύνει. «Τους είπα “αφήστε μόνο το παιδί μέσα και φύγετε” και η πρώην σύζυγος φώναζε “θα μπούμε μέσα και θα πάρουμε τα πράγματα του Αποστόλη”. Ο δε συνεργάτης – δικηγόρος άρχισε να βλαστημάει με απειλητικό ύφος και εκφράσεις. Ταράχτηκα πάρα πολύ και λιποθύμησα και κλήθηκε το ΕΚΑΒ από τον αστυνομικό».

«Γιατί παίρνεις το μέρος του ενώ τα έχεις πάθει κι εσύ..»

Για την υπόθεση έχει καταθέσει κι ο αστυνομικός που βρισκόταν φρουρός έξω από το σπίτι. «Περί ώρα 21.55 ο συνάδελφος απογευματινής αλλαγής στο σημείο, προσήλθε πεζός ένας κύριος με κοστούμι, όποιος δεν μας μίλησε καθόλου και πήγε να μπει μέσα στο σπίτι. Τον ρωτήσαμε ποιος είναι και τι θέλει κι εκείνος αποκρίθηκε ότι είναι συνεργάτης της οικογένειας και ότι έχει μιλήσει, υπονοώντας ότι έχει συνεννοηθεί με την κυρία Πολυζωγόπουλου. Τότε χτύπησα με το κουδούνι στο να λάβουμε οδηγίες σχετικά με το άτομο πλην όμως ουδείς αποκρίθηκε» αναφέρει και περιγράφει πως στη συνέχεια εμφανίστηκαν και δύο κυρίες τις οποίες ρώτησε για ποιο λόγο βρίσκονται εκεί καθώς και ότι δεν μπορούν να εισέλθουν.

«Τότε η νεαρή κοπέλα εκ των δύο μου απάντησε ότι μένει εδώ και πως έχει τα κλειδιά ενώ μου έδειξε αντίγραφο ταυτότητας που έφερε το ίδιο επίθετο με το γνωστό ποινικολόγο και της απάντησα πως εάν είναι να μπει κάποιος απ’ τους τρεις θα μπει μόνο η κοπέλα και ότι ακόμα περιμένω απάντηση από το κουδούνι για τον κύριο» είπε προσθέτοντας ότι «με τα κλειδιά της η κοπέλα άνοιξε την αυλόπορτα για να μου αποδείξει ότι είναι κάτοικος της οικίας, λέγοντας μου άλλη μια φορά ότι θέλει να πάρει τα πράγματα της. Την στιγμή που άνοιξε η πόρτα ήρθαν και οι τρεις στον αύλειο χώρο και τους φώναξα “σας παρακαλώ περάστε έξω”. Εκείνη τη στιγμή ένας κύριος μεγάλης ηλικίας όποιος βρισκόταν κι αυτός στην αυλή άρχισε να φωνάζει “γιατί τους άφησες να μπουν;”. Συνέχισα να δίνω εντολές στους τρεις να βγουν έξω και ταυτόχρονα εξήγησα στον κύριο μεγάλης ηλικίας ότι η κοπέλα κατοικεί εδώ. Όταν ο κύριος αυτός μου απάντησε ότι ούτε η κοπέλα μένει εδώ και να περάσουν όλοι έξω, τότε επανέλαβα ακόμα πιο έντονα την εντολή “περάστε όλοι έξω και η νεαρή δεσποινίς”».

Σύμφωνα με τον αστυνομικό, και οι τρεις βγήκαν από την αυλή ενώ ο πατέρα της του ζήτησε να μην μπει κανείς όπως έχει δοθεί εντολή. Τότε ήταν η στιγμή που οι ανώτεροί του τον ενημέρωσαν ότι είχαν λάβει σήμα από κουμπί πανικού. «Μετά από λίγο εξήλθε από την οικία η κυρία Σοφία, ο κύριος μεγάλης ηλικίας που ήταν μέσα στο σπίτι και ταυτόχρονα πλησιάσανε και οι προηγούμενοι τρεις οπότε και ξεκίνησαν αντεγκλήσεις αναμεταξύ τους όπου χαρακτηριστικά παραθέτω κάποιες από τις στιχομυθίες που έγιναν:

“Γιατί έρχεστε στο σπίτι μου; Γιατί μου το κάνετε αυτό;” είπε η κυρία Σοφία και ο πατέρας της έλεγε “γιατί έρχεστε εδώ; Δε βλέπετε σε τι κατάσταση είναι η κόρη μου;”.

Οι δύο κύριες αποκρίνονταν “γιατί δε μας αφήνεις να πάρουμε τα πράγματα, εμείς είμαστε μαζί σου και το ξέρεις”. Τότε η Σοφία είπε απευθυνόμενη στην μεγαλύτερη κυρία “γιατί παίρνεις το μέρος του ενώ τα έχεις πάθει κι εσύ”, ενώ βρισκόταν σε σοκ. Μου δήλωσε ότι θέλει να τους κάνει μήνυση και μετά από λίγο κατέρρευσε από την φόρτιση. Την σήκωσα στην αγκαλιά μου και την μετέφερα εντός της αυλής και της πρόσφερα με λίγο νερό».

Την ίδια ώρα αναβολή για τις 27 Ιουνίου έλαβε το δικαστήριο για την πρώην σύζυγο του Απ. Λύτρα που συνήλθε στο πλαίσιο του αυτόφωρου.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, η υποστήριξη της κατηγορίας επεσήμανε ότι η Σοφία Πολυζωγοπούλου δεν μπορεί να καταθέσει καθώς είναι βαριά τραυματισμένη, έχει εξεταστεί από ιατρικό προσωπικό και της δόθηκε η σύσταση να παραμείνει στο σπίτι της μέχρι την ανάρρωσή της και την επανεξέταση.

Μάλιστα, ο πληρεξούσιος δικηγόρος της, Θ. Σοφός, ζήτησε να επιβληθεί στην κατηγορούμενη ο περιοριστικός όρος να μην πλησιάζει το σπίτι της Πολυζωγοπούλου. Ωστόσο, το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα, εξηγώντας ότι λόγω της φύσης των αδικημάτων και κατ’ επέκταση του πλαισίου ποινής δεν έχει το εκ του νόμου δικαίωμα να επιβάλει περιοριστικούς όρους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα