Μήνυση Πολυζωγοπούλου στον Λύτρα – Τι υποστηρίζουν οι δικηγόροι τους

Διαβάζεται σε 5'
Απόστολος Λύτρας
Απόστολος Λύτρας EUROKINISSI

Οι δικηγόροι των Απόστολου Λύτρα και Σοφίας Πολυζωγοπούλου δίνουν διαφορετικές ερμηνείες, μετά την διπλή μήνυση σε βάρος του ποινικολόγου για παραβίαση των περιοριστικών όρων. Εξακολουθεί να αναζητείται.

Διαφορετικές εκδοχές των όσων συνέβησαν το βράδυ της Τρίτης (18/06) στο σπίτι της Σοφίας Πολυζωγοπούλου και οδήγησαν στη διπλή μήνυση που κατέθεσε κατά του Απόστολου Λύτρα και της πρώην συζύγου του, δίνουν οι δικηγόροι των δύο πλευρών, μετά τον ξυλοδαρμό της γυναίκας από τον γνωστό ποινικολόγο.

Η πρώην σύζυγος του Απόστολου Λύτρα έφτασε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι στον εισαγγελέα προκειμένου να απολογηθεί για την κατηγορία ότι πήγε συνοδεία του δικηγόρου της και της κόρης της στο σπίτι της Σοφίας Πολυζωγοπούλου με τα κλειδιά που της έδωσε ο κ. Λύτρας προκειμένου να πάρει κάποια πράγματά του. Σημειώνεται πως ο ποινικολόγος έπρεπε να είχε παραδώσει ήδη τα κλειδιά της κ. Πολυζωγοπούλου, λόγω των περιοριστικών μέτρων που του είχαν επιβληθεί. Όπως κατέθεσε η κα. Πολυζωγοπούλου, η πρώην σύζυγος του κ. Λύτρα και η κόρη τους μπήκαν στο σπίτι της χωρίς να έχουν ενημερώσει, ενώ φέρονται να ήταν αρκετά εριστικές μαζί της. Τότε η Σοφία Πολυζωγοπούλου πάτησε το panic button.

Ο συνήγορος της Σοφίας Πολυζωγοπούλου, Θέμης Σοφός, περιγράφοντας τι συνέβη στο σπίτι και οδήγησε στη μήνυση εξήγησε πως σχετίζεται με το γεγονός ότι συμπεριελήφθη σε ένα γκρουπ που δημιουργήθηκε χωρίς τη συναίνεσή της στην εφαρμογή Viber μαζί με τον σύζυγό της και άλλα πρόσωπα, παραβιάζοντας, όπως είπε, τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης συναναστροφής που του έχει επιβληθεί. Για το περιεχόμενο των μηνυμάτων στο γκρουπ, ο κ. Σοφός ανέφερε: “Τα μηνύματα έχουν χαρακτήρα προτρεπτικό, χαρακτήρα όχι παραινετικό, χαρακτήρα ομάδας ανθρώπων η οποία θέλει να ασκήσει πιέσεις προς τη Σοφία, και καταλαβαίνετε ότι δεν ήταν καθόλου σώφρων επιλογή να το πράξουν αυτό, και πολύ περισσότερο ο κ. Λύτρας, δεδομένου ότι τελεί υπό το καθεστώς περιοριστικών όρων. Υπάρχουν μηνύματα τα οποία θα τεθούν στη γνώση της ανακρίτριας”.

Παράλληλα, όπως πρόσθεσε: “Άνοιξε με τα κλειδιά η πρώην σύζυγος του Απόστολου Λύτρα και μπήκε στον αύλειο χώρο”.

Στη συνέχεια, σημείωσε πως τα τρία άτομα (η πρώην σύζυγος με την κόρη και τον δικηγόρο) έφτασαν στο σπίτι του θύματος με προτροπή του κ. Λύτρα και δεν συμμορφώθηκαν στις εντολές του αστυνομικού που βρίσκεται στο σημείο για την προστασία της 37χρονης.

Ο κ. Σοφός σημείωσε ότι η Σοφία Πολυζωγοπούλου είναι χτυπημένη και κακοποιημένη βάναυσα “με συμπεριφορά που μόνο ως ζωώδες ένστικτο μπορεί να χαρακτηριστεί”.

Όπως εξήγησε ο δικηγόρος, οι κινήσεις του Απόστολου Λύτρα αναμένεται να οδηγήσουν σε σύλληψη και αυτόφωρη διαδικασία, ενώ ανοίγει ο δρόμος και για την προφυλάκισή του, την οποία και θα ζητήσουν.

“Δεν έχουν παραβιαστεί οι περιοριστικοί όροι” λέει ο δικηγόρος του Λύτρα

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του Απόστολου Λύτρα, Πέτρος Πανταζής, εξέφρασε την άποψη ότι δεν έχει παραβιαστεί κανένας περιοριστικός όρος από τον ίδιο, ενώ παράλληλα υποστήριξε ότι είχε υπάρξει ενημέρωση για την επίσκεψη στο σπίτι στον Γέρακα της πρώην συζύγου του και δικηγόρου.

“Υπάρχει ένας όρος για τον κ. Λύτρα να μετοικήσει από την κατοικία του και να μην πλησιάζει τη σύζυγο του. Για να μετοικήσει πρέπει να πάρει προσωπικά του αντικείμενα. Υπήρχε επικοινωνία του ετέρου συναδέλφου υπεράσπισης για να μεταβεί η πρώην σύζυγος και η κόρη του για να πάρουν τα πράγματα και προς έκπληξή τους υποβλήθηκε μήνυση” είπε στο Action24. “Φυσικά υπήρχε ενημέρωση, δεν εμφανίζονται 3 άνθρωποι σε ένα σπίτι χωρίς να υπάρχει ενημέρωση” πρόσθεσε.

“Ο κ. Λύτρας δεν παραβίασε κανέναν περιοριστικό όρο, δεν εστάλη κανένα απειλητικό μήνυμα, αυτά είναι αστειότητες και το μόνο που έγινε ήταν μια προσπάθεια να παραληφθούν ορισμένα προσωπικά αντικείμενα του κ. Λύτρα” συνέχισε ο συνήγορος του κ. Λύτρα και κατέληξε: “Ό,τι και να έγινε οι περιοριστικοί όροι δεν παραβιάστηκαν. Για να μην συναναστραφεί και πλησιάσει τη σύζυγό του έστειλε ανθρώπους για να πάρει τα προσωπικά του αντικείμενα, έπρεπε να πάρει τα ρούχα του, εκεί ήταν το σπίτι του”.

Οι επόμενες κινήσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δικηγόρος της συζύγου του Απόστολου Λύτρα, Θέμης Σοφός, αναμένεται τις επόμενες ώρες να βρεθεί στο ανακριτικό γραφείο της Χρ. Σαλάππα προκειμένου να ζητήσει την αντικατάσταση των περιοριστικών όρων που έχουν επιβληθεί στον ποινικολόγο με το μέτρο της προσωρινής κράτησης, λόγω παραβίασης των πρώτων.

Μάλιστα, έχει υποβληθεί και μήνυση για παραβίαση των περιοριστικών όρων της υποχρεωτικής μετοίκησης με το σκεπτικό ότι ο δικηγόρος δεν έχει παραδώσει ως όφειλε τα κλειδιά του σπιτιού, αλλά και της απαγόρευσης συναναστροφής. Και αυτό γιατί κατά τη μήνυση ο ποινικολόγος φέρεται να έστειλε μηνύματα που κρίθηκαν ως απειλητικά.

Συγχρόνως έχει κατατεθεί και δεύτερη μήνυση πάλι από τη σύζυγο σε βάρος του Απόστολου Λύτρα και αφορά στα αδικήματα της παράνομης βίας, της εξύβρισης της απειλής και της διατάραξης οικιακής ειρήνης με φερόμενο ως ηθικό αυτουργό το δικηγόρο.

Φυσικοί αυτουργοί εμφανίζονται τόσο η πρώην σύζυγος Λύτρα όσο και ένας δικηγόρος και ένα συγγενικό πρόσωπο του κατηγορούμενου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα