Μυστήριο με τις απανωτές εστίες πυρκαγιών στη Ζάκυνθο

Μυστήριο με τις απανωτές εστίες πυρκαγιών στη Ζάκυνθο
Κατάσβεση μεγάλης πυρκαγιάς στο Κρυονέρι Αττικής (EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Στη Ζάκυνθο μετέβη κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) ύστερα από τις απανωτές και κάτω από ύποπτες συνθήκες πυρκαγιές που έπληξαν το νησί. Καλύτερη η εικόνα στα πύρινα μέτωπα

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) του Πυροσβεστικού Σώματος μετέβη στην Ζάκυνθο, ύστερα από τις απανωτές και κάτω από ύποπτες συνθήκες πυρκαγιές που έπληξαν το νησί, όπως επίσης το drone της Πυροσβεστικής, εκτελεί συνεχώς πτήσεις επιτήρησης και περιπολίας.

Η νέα φωτιά που εμφανίζει πλέον καλύτερη εικόνα και έχει οριοθετηθεί, ξέσπασε χθες το απόγευμα σε δασική έκταση ξανά στην Ζάκυνθο και αυτή την φορά στην ευρύτερη περιοχή, Ναυάγιο που αποτελεί πόλο έλξης τουριστών από όλο τον κόσμο.

Φαίνεται πως στην Ζάκυνθο βρίσκεται σε εξέλιξη ένα πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών φέτος με άγνωστη προέλευση αλλά φανερούς στόχους για την τουριστική κίνηση στο νησί…

Αν και μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει συγκεκριμένη μαρτυρία που θα μπορούσε να οδηγήσει τις έρευνες κάπου, η τακτική που ακολουθείται, αν όντως είναι αποτέλεσμα εμπρησμών και όχι κάποια φοβερή σύμπτωση, είναι εμφανής. Περιμένουν δηλαδή να βρεθούν σε ύφεση οι προηγούμενες πυρκαγιές και αμέσως βάζουν φωτιά σε νέο σημείο.

Μετά τις Βολίμες λοιπόν και τις Ορθονιές και άλλες πιο μικρές φωτιές που προηγήθηκαν σειρά είχε η παραλία-σύμβολο του νησιού, το Ναυάγιο – Άγιος Γεώργιος. Η φωτιά είναι σχετικά κοντά στην Ιερά Μονή Αγ. Γεωργίου χωρίς όμως να απειληθεί σε καμία χρονική στιγμή.

Στο σημείο επιχειρούν πλέον 30 άντρες της Πυροσβεστικής με 13 οχήματα και νωρίτερα το πρωί πραγματοποίησαν ρίψεις νερού από αέρος δύο καναντέρ και ένα Chinook, που πλεόν έχουν αποχωρήσει.

Την ίδια ώρα, σε ύφεση είναι πλέον η πυρκαγιά στις Ορθονιές Ζακύνθου όπου από προχθές το απόγευμα που ξέσπασε, κάηκε μεγάλη δασική έκταση αποτελούμενη από πουρνάρια και πεύκα. Στο σημείο έχουν παραμείνει 30 άντρες με 14 οχήματα.

Καλύτερη η εικόνα και στην Μεσσηνία

Καλύτερη είναι η εικόνα πλέον και στη νέα πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στο Εξωχώρι Μεσσηνίας, σε εξαιρετικά ορεινό και δύσβατο σημείο, δίχως να κινδυνεύει οικισμός, η οποία μάλιστα έχει οριοθετηθεί. Στο σημείο επιχειρούν 22 άντρες της Πυροσβεστικής με 9 οχήματα και επίσης έχουν αποχωρήσει πλέον τα εναέρια μέσα.

Τέλος, σημειώνεται πως το τελευταίο 24ωρο, η Πυροσβεστική κλήθηκε να αντιμετωπίσει σε όλη την Επικράτεια, συνολικά 48 δασικές πυρκαγιές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα